Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

FUCKING GAMES στο Athens Pride

Το THEATROVICTORIA γιορτάζει το κλείσιμο της επιτυχημένης παράστασης FUCKING GAMES στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο Athens Pride 2011. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κομνηνός, οι ηθοποιοί και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες μας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 4.30μμ στο THEATROVICTORIA για να πάμε όλοι και όλες μαζί στην παρέλαση και να ενωθούμε με το πολύχρωμο ποτάμι της Υπερηφάνειας.
Μετά τη λήξη της παρέλασης  το THEATROVICTORIA  διοργανώνει open FUCKING GAMES PARTY στο ολοκαίνουριο ΜΥ(garden)ΒΑR (Κελεού 5, Γκάζι) για να γιορτάσουμε «ανοιχτά και περήφανα» μέχρι το πρωί... Σας περιμένουμε!!
Στο Athens Pride θα διανεμηθούν προφυλακτικά - ευγενική χορηγία της STOP.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε καλέστε  στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 8233125 (ώρες 10:00 με 22:00) 
INFO:
THEATROVICTORIA
Μαγνησίας 5 (& 3ης Σεπτεμβρίου 119)
210-8233125
MY (GARDEN) BAR
Κελέου 5, Γκάζι

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Συνασπισμός - Χρυσή Αυγή μαζί κατά των Ρομά!

ΑΝ θέλετε το πιστεύετε.
 
Τα ντοκουμέντα όμως υπάρχουν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στους ομιλητές της συγκέντρωσης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, στις 15 Μαΐου 2011, ήταν ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Ενωτικού Συνδυασµού «Ανθρώπινη Πόλη» Βαγγέλης Παπανικολάου που υποστήριξε ο Συνασπισμός (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=20371) και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, τον οποίο ευχαρίστησε δύο φορές θερμότατα ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων Μιλτιάδης Αντωνίου Νικολαίδης
Δείτ τα links  για να πάρετε μια γεύση από την πατριδοκαπηλία και τα μικροκομματικά συμφέροντα που βρισκονται σε αγαστή συνεργασία....

neoktista 15-5-2011

www.livestream.com
http://www.livestream.com/thriasioweb/video?clipId=pla_16501e9e-9bc1-4173-8297-7c4d01f57074

neoktista 15-5-2011 on thriasioweb on Livestream -

το λινκ της ΧΑ με την ομιλία του εκπροσώπου της
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/05/16/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1/

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: Ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η 19η Μαΐου είναι για όλους μας ημέρα μνήμης και θλίψης για την εξόντωση και τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τα μέρη που σημάδεψε με τη μακραίωνη δημιουργική παρουσία του. Χιλιάδες Πόντιοι έπεσαν θύματα της εθνικιστικής και ρατσιστικής πολιτικής των Νεότουρκων στο στόχο τους να δημιουργήσουν ένα αμιγές και καθαρό τουρκικό κράτος. Τέτοιες πρακτικές εθνοκάθαρσης, όποτε και από όποιους ασκήθηκαν, εκτός από το αίμα και τον πόνο, κληροδότησαν δυσεξίτηλα συναισθήματα μίσους και διχασμού. Ας σταθεί λοιπόν η σημερινή ημέρα αφορμή να αναλογιστούμε με ποιον τρόπο θα αποτρέψουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη συνεργασία των λαών και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η γνώση της ιστορίας να σταθεί αφορμή για πρόληψη στο μέλλον".

Γεγονός τα πρώτα 14 κέντρα κράτησης μεταναστών

Γεγονός τα πρώτα 14 κέντρα κράτησης μεταναστώνΤα πρώτα 14 κέντρα κράτησης και κέντα πρώτης υποδοχής μεταναστών δημιουργούνται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή. Τα κέντρα, που θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές και με μέτρα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, είναι τα εξής:
- Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
- Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
- Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
- Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
- Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
- Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
- Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης
- Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης
- Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης
- Έβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
- Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.
- Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης.
- Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.
- Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.
Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

VIDEO: Οι νέοι της Αθήνας ενάντια στην ομοφοβία

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/a2e4a9e87512c1db9bdf53c4bfc14071_M.jpg?t=1305654865
Η κοινότητα LGBTQ νέων της Αθήνας, Colour Youth ανεβάζει ένα video με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην ομοφοβία στηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η πρώτη φορά για πού άκουσα για τους Colour Youth, την κοινότητα νέων που προασπίζεται και ενημερώνει για τα δικαιώματα των LGBTQ εφήβων και των νέων ήταν κατά τη διάρκεια μίας εκπομπής του MAD TV για τα social networks που συμμετείχα. Οι ιθύνοντες της εκπομπής επέλεξαν να δείξουν το viral video των παιδιών που σχολίαζε με όμορφο και έξυπνο τρόπο την απόφαση του MAD TV και του MTV να λογοκρίνουν τα gay φιλιά από το video clip του «Fireworks» της Katy Perry και του «Raise your glass» της Pink.

Οι νέοι που γύρισαν το video ήταν καυστικοί απέναντι στην αναχρονιστική αντίδραση της τηλεόρασης που απέκρυψε από τα video το φιλί δύο αγοριών σε μία προσπάθεια να «προστατέψει» τους εφήβους από ένα κίνδυνο που είναι τόσο υπαρκτός όσο και οι ήρωες του Lord of the Rings ή του Star Wars, και κατάφεραν να περάσουν ένα μήνυμα χωρίς τις υπερβολές και φαμφάρες που κατά καιρούς χρησιμοποιούν ψευτοακτιβιστές. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τα πόσο uber cool και ακομπλεξάριστα είναι τα μέλη της κοινότητας, τότε η γη είναι τετράγωνη.

Μετά από μία σειρά δράσεων, η ομάδα τους μεγαλώνει και οργανώνεται περισσότερο και όπως αναμενόταν, σήμερα που είναι η παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας έκανε άλλη μία ενέργεια για να δείξει την αλλαγή που έχει ήδη συντελεσθεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά και τα πολλά που απομένουν ακόμα να γίνουν για να επιτευχθεί η απόλυτη ισότητα με όλους τους straight πολίτες της χώρας. Δείτε το video και θα καταλάβετε γιατί ενέργειες νέων σαν και αυτές αξίζουν τη στήριξη μας.

Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση της κοινότητας κάντε κλικ στο site τους (www.colouryouth.gr) ή στη σελίδα τους στο Facebook, Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Βόλος: Ρατσιστική επίθεση σε συναγωγή

Ρατσιστικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους της Εβραϊκής Συναγωγής στο Βόλο.
Στη συνέχεια πήδηξαν στο εσωτερικό όπου έγραψαν συνθήματα πάνω σε τοίχους και πόρτες.

 Η ισραηλιτική κοινότητα της πόλης θα υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με την εικόνα που αντίκρυσαν τα μέλη της κοινότητας, όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι της συναγωγής είχαν γεμίσει με ρατσιστικά συνθήματα, ενώ είχαν σβηστεί με σπρέι και ιερά σύμβολα των Εβραίων, δεξιά και αριστερά της κεντρικής πόρτας της Συναγωγής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Λύση και όχι πρόβλημα οι μετανάστες»

Οι αναπτυγμένες χώρες χρειάζονται τους μετανάστες για να συντηρήσουν και να φροντίσουν τον πληθυσμό τους που γερνάει με ταχείς ρυθμούς, υποστηρίζουν ειδικοί σε συνέδριο για τη διαχείριση της γηράσκουσας οικονομίας. 

Παρά το ξενοφοβικό κύμα που έχει διογκωθεί λόγω και της οικονομικής ύφεσης στη Δύση, οι περισσότεροι ειδικοί που συμμετείχαν στο συνέδριο με θέμα την διαχείριση της γηράσκουσας οικονομίας, στο Τσάταμ Χάουζ του Λονδίνου, συμφώνησαν πως η μετανάστευση είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ομιλητές από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία αναγνώρισαν ότι μπορεί το κύμα μετανάστευσης προς τις αναπτυγμένες χώρες να προκαλεί κοινωνικές εντάσεις, αλλά οι μετανάστες, ειδικά οι νέοι θα συμβάλουν με τους φόρους αλλά και την εργασία τους στη συντήρηση των Ευρωπαίων συνταξιούχων.

"Οι νέοι μετανάστες που σπούδασαν στο εξωτερικό γενικά είναι καθαροί εισφέροντες στα δημόσια οικονομικά", εξήγησε ο Φιλίπ Λεγκρέν, πολιτικός αναλυτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ρυθμός γεννήσεων στην Ευρώπη είναι τόσο χαμηλός, ώστε στο μέλλον δεν θα εξασφαλίζονται οι συντάξεις. Η σημερινή αναλογία εργαζομένων -συνταξιούχων στην Ευρώπη είναι τέσσερις προς ένα και μέχρι το 2060  θα μειωθεί σε δύο προς ένα.

Αυτό σε συνδυασμό με τα μεγάλα λόγω κρίσης δημοσιονομικά ελλείμματα θα οδηγήσει πολλές χώρες της Δύσης σε μεταρρυθμίσεις στη μεταναστευτική πολιτική τους. "Προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε περισσότερους μετανάστες εργάτες για να βελτιώσουμε την αναλογία, να βοηθήσουμε στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη", είπε ο Λεγκρέν, συγγραφέας του βιβλίου "Μετανάστες: η χώρα σας τους χρειάζεται".

Τόνισε ακόμα ότι η ζήτηση για χέρια μεταναστών θα αυξηθεί, τόσο στην τεχνολογία, όσο και  επειδή πολλοί από αυτούς εργάζονται στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Αφού όπως εξήγησε “ο τομέας που αναπτύσσεται γρηγορότερα στην Ευρώπη δεν είναι αυτός της υψηλής τεχνολογίας αλλά της φροντίδας για τους ηλικιωμένους".

Επικαλέστηκε μάλιστα τα παραδείγματα των εταιρειών Google, eBay, Tesco, EasyJet και Marks & Spencer που ιδρύθηκαν όλες από μετανάστες ή από παιδιά μεταναστών. Αναφερόμενος στο συνιδρυτή της Google, ρώτησε τους συνέδρους "πόσους Σεργκέι Μπριν διώχνει η Ευρώπη, και με τι κόστος;"
Enhanced by Zemanta

Μόσχα: Απαγορεύουν τη δημόσια παρέλαση γκέι και λεσβιών

Αξιωματούχοι στη Μόσχα θα αψηφήσουν τις επαπειλούμενες κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα...
απαγορεύσουν μια δημόσια παρέλαση από γκέι και λεσβίες, δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Λουντμίλα Σβέτσοβα επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της πόλης δεν θα επιτρέψει την παρέλαση για την υπερηφάνεια των ομοφυλόφιλων που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, επειδή η αστυνομία «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια. . . των σεξουαλικών μειονοτήτων».
Ο Φόλκερ Μπέκ, ένας γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και θύμα μιας αντι-γκέι επίθεσης στη ρωσική πρωτεύουσα, χαρακτήρισε την απαγόρευση «μεροληπτική και παράνομη».
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τραγωδία με μετανάστες: Χάθηκαν δύο παιδάκια στην θάλασσα

Ένα 8χρονο παιδί που επέβαινε σε πλοιάριο μαζί άλλους μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, ανασύρθηκε νεκρό ενώ αγνοείται και ο δίδυμος αδελφός του όταν το πλοίο που τους μετέφερε αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Νικοπόλεως στην Πρέβεζα. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. 

Όπως έγινε γνωστό το λιμεναρχείο Πρέβεζας ενημερώθηκε από την αστυνομία μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα για μια αναποδογυρισμένη λέμβο και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό των ναυαγών. Αυτή την ώρα στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από δύτες, πλωτά του λιμενικού, τρία αλιευτικά και ένα Σούπερ Πούμα για τον εντοπισμό του δεύτερου 8χρονου αγοριού που αγνοείται.

Οι υπόλοιποι 24 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι περισυνελέγησαν τα ξημερώματα από το λιμενικό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα μέσα στην ημέρα θα μεταφερθούν στο πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου όπου και θα παραμείνουν προσωρινά.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές συνελήφθη ο 52χρονος Έλληνας διακινητής τους.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Μετανάστες και Ανάπτυξη: Εκδηλώσεις και στη Χαλκίδα για να γνωρίσουμε τους Αιγυπτίους αλιεργάτες

Η ομάδα έργου της μη-κυβερνητικής οργάνωσης ANCE, στα πλαίσια της «Κοινής Πρωτοβουλίας Ευρώπης – Ηνωμένων Εθνών για τους Μετανάστες και την Ανάπτυξη» σας καλεί στην τρίτη (3η) από μια σειρά εκδηλώσεων σε παράκτιες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας που φιλοξενούν αλιευτικούς στόλους (Καβάλα, Σαλαμίνα, Χαλκίδα, Βόλο, Θεσσαλονίκη κ.α.).

Οι Ενημερωτικές Ημερίδες, απευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες και αποσκοπούν:

(α) στην καλύτερη γνωριμία με τους κατά τόπους απασχολούμενους και φιλοξενούμενους Αιγυπτίους αλιεργάτες που από τη ναυτική φύση της εργασίας τους αλλά και εξαιτίας του πράου και φιλήσυχου χαρακτήρα τους, ενώ εργάζονται στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη της Ελλάδας εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια και ζουν στις τοπικές μας παράκτιες κοινωνίες, συχνά βιώνουν στο περιθώριο της αντίληψής μας.

(β) στην ενημέρωση τους για τις δράσεις της «Πρωτοβουλίας Ευρώπης-Ηνωμένων Εθνών για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» και μια σειρά από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων των Αιγυπτίων αλιεργατών κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής και εργασίας τους.

Ευελπιστούμε ακόμα ότι οι Ημερίδες αυτές θα γίνουν αφορμή για την προσέγγιση των τοπικών κοινοτήτων καταγωγής και υποδοχής των Αιγυπτίων αλιεργατών καθώς και για την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μέσα από οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας των πολιτών αλλά και με την συμβολή των οργανωμένων τοπικών φορέων με τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο λαών με πρωτοβουλίες πολιτισμικού, κοινωνικού, οικονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα Ενημερωτικών Ημερίδων της ANCE ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρώτο σταθμό την Καβάλα (και το Ινστιτούτο Ι.Μ.Α.Ρ.Ε.Τ.), πόλη με σημαντική παράδοση στην επαγγελματική αλιεία και γενέτειρα της εμβληματικής μορφής του Μωχάμετ Άλι, που κυβέρνησε και εκσυγχρόνισε την Αίγυπτο στις αρχές του 19ου αιώνα. Ακολούθησε η δεύτερη (2η) Ημερίδα που έλαβε χώρα σε γνωστό σημείο της πόλης της Σαλαμίνας, το Δεκέμβριο του 2010.

Η 3η Ημερίδα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στη ΧΑΛΚΙΔΑ,

στην Συνεδριακή Αίθουσα ΔΗΚΕΧ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (οδό Αβάντων 50, στον 1ο όροφο) την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 και ώρα 12 (μεσημέρι)

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

H ΔΗΜ. ΑΡ για παγκόσμια ημέρα κατά της ομοερωτοφοβίας

Με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας και σε μια εποχή όπου τα αυτονόητα καταρρίπτονται ένα προς ένα, οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς έρχονται δυναμικά για να τα αναδείξουν. Ζητάμε απ’ την Κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει άμεσα το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης (ΣΕΣ / Ν. 3719/2008), να επεκτείνει την ισχύ του και στα ομόφυλα ζευγάρια, όπως προγραμματικά είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές (Πρόταση Νόμου 04/11/2008) και να αναδιαρθρώσει τις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με τα ασφαλιστικά και τα κληρονομικά δικαιώματα των συντρόφων που συνάπτουν ΣΕΣ. Η κοινωνία, σήμερα, δεν χρειάζεται άλλη μία συμβολαιογραφική πράξη γάμου, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα ― έχει, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη από την κατοχύρωση των ελευθεριών της, στη βάση του δημοκρατικού και προοδευτικού αυτονόητου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Το 1ο Γυμνάσιο Περαίας κοντά στους Ρομά του Δ.Θερμαϊκούτου Γιώργου Νικολαϊδη 
΄Ενας από τους στόχους του ανθρωπιστικού παζαριού που διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  1ου Γυμνασίου Περαίας -  εκτός από τα εμβόλια και ρουχισμό που έδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού  όπου έδωσε εξοπλισμό και το Παιδικό χωριό-Πλαγιαρίου όπου δόθηκαν είδη διατροφής -  ήταν και η βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

Μια από αυτές, αποτελούν  εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες , και οι περίπου 400 ρομά του καταυλισμού,  που ζουν υπό άθλιες συνθήκες  στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ., καθηγήτρια και μικρό αριθμό μαθητών, επισκέφθηκε και μοίρασε ρούχα στους κατοίκους του καταυλισμού.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των κατοίκων  επείγει,  μιας και  για τις νέες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης,  έχει επισήμως και τελεσίδικα επιλεγεί ο χώρος του σημερινού καταυλισμού.

Ο δήμαρχος βρίσκεται  σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες.

 Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί  για τις υποδομές  συνοικισμών  των ρομά.

Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περεταίρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων.

Στα  νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄αυτά.

Η Κοινωνική Παιδιατρική έχει αναλάβει την υποχρέωση να επισκέπτεται 2-3 φορές ανά έτος τους καταυλισμούς των ρομά, να ελέγχει την πορεία των εμβολιασμών και να συμμετέχει σ΄αυτούς.

Επείγει να ελεγχθεί όλος ο καταυλισμός με ΜΑΝΤΟUX για φυματίωση.

Η Κοινωνική Παιδιατρική,  έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα στους κρατικούς φορείς,  για την άμεση αποστολή εμβολίων.

Ελπίζουμε με την  αγάπη,  για την οποία  μας τραγουδάει ο κάτοικος κατά την επίσκεψή μας στον καταυλισμό,  στο βίντεο , να λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα υφίστανται και ψάχνουν την λύση τους…

Σχόλιο Παναγιώτη Δημητρά (14/5/2011)
https://www.facebook.com/panayote/posts/172814929441972

Μπράβο στο Γιώργο Νικολαϊδη για το βίντεο που τα λέει όλα!

Το κείμενο έχει και ανακρίβειες:

"Ο δήμαρχος βρίσκεται  σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες. Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί  για τις υποδομές  συνοικισμών  των ρομά. Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περαιτέρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων. Στα  νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄ αυτά."

Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτε εκτός από να θέλει να τους διώξει παράνομα και να εμποδίζει μαζί με τον περιφερειάρχη την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στο σχολείο αρνούμενοι να παράσχουν μεταφορικά μέσα.

Στις 12/5/2011 υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τρεις τελικές προσφυγές για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά  της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης (Λαμίας).

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Υιοθεσίες παιδιών και από οµοφυλόφιλα ζευγάρια

Το ενδεχόµενο υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια οµοφυλοφίλων και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις µονογονεϊκές οικογένειες, εξετάζει νοµοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί µε το νέο νοµοθετικό πλαίσιο για τον θεσµό της υιοθεσίας και της ανάδοχης οικογένειας. Τα συναρµόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας έχουν αναθέσει σε...
νοµοπαρασκευαστική επιτροπή να προχωρήσει στις αλλαγές του νοµοθετικού πλαισίου ώστε να γίνει πιο ευέλικτο. Στόχος µεταξύ άλλων είναι να επιταχυνθούν συνολικά οι διαδικασίες υιοθεσίας έτσι ώστε να «χτυπηθεί» το εµπόριο βρεφών και παράνοµων υιοθεσιών αλλά και η ιδρυµατοποίηση των ανηλίκων. «Οσο λύνεις το γραφειοκρατικό και µειώνεις τον χρόνο τόσο είσαι πιο κοντά στις ανάγκες και ταυτόχρονα κλείνεις και τους καλούς αγωγούς της διαφθοράς και της παρανοµίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος µε τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη παρουσίασαν χτες από κοινού τον νέο «χάρτη» προστασίας ανηλίκων.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες ότι το θέµα είναι νοµοθετικά λυµένο, συνεπώς χρειάζεται µία λιτή παρέµβαση που θα χτυπάει τις αγκυλώσεις που προκύπτουν κατά την εφαρµογή. Είναι ενδεικτικό ότι οι καθυστερήσεις έχουν συχνά σχέση µε την απονοµή δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα επιβάλλεται και η αναδιοργάνωση των σχετικών υπηρεσιών. Επιπλέον, σε ερώτηση δηµοσιογρά φων για τη δυνατότητα υιοθέτησης παιδιών από οµοφυλοφιλικά ζευγάρια, ο κ. Καστανίδης επεσήµανε ότι «η νοµοπαρασκευαστική επιτροπή δεν έχει δεσµεύουσα κατεύθυνση».

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται και προεδρικό διάταγµα το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαµβάνουν ανηλίκους που βρίσκονται στο όριο της παραβατικής συµπεριφοράς ή παιδιά κακοποιηµένα και παραµεληµένα για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα. Πρόκειται για µέτρο που ήδη εφαρµόζεται στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ µε θετικά αποτελέσµατα.

«Αντί να επιβληθεί σ’ έναν ανήλικο παραβάτη ένα αυστηρό αναµορφωτικό µέτρο, επιλέγεται µια οικογένεια, η οποία θα µπορούσε για ένα συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα, όχι µόνο τα Σαββατοκύριακα, να τον παίρνει υπό την προστασία της», εξήγησε ο Χ. Καστανίδης.

Χάρης Καστανίδης:
Χρειάζεται µία λιτή παρέµβαση που θα χτυπάει τις αγκυλώσεις
Χτύπηµα στις παρανοµίες

Στόχος του νέου νοµοθετικού πλαισίου που µελετάται είναι η επιτάχυνση συνολικά των διαδικασιών υιοθεσίας, έτσι ώστε να χτυπηθεί το εµπόριο βρεφών και παράνοµων υιοθεσιών, αλλά και η ιδρυµατοποίηση των ανηλίκων

Σε νέες βάσεις και η προστασία των ανηλίκων

Οµάδες προστασίας ανηλίκων αποτελούµενες από κοινωνικούς λειτουργούς θα συσταθούν στους δήµους της χώρας, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των συναρµόδιων υπουργείων ∆ικαιοσύνης και υγείας. Οπως επισήµαναν οι αρµόδιοι υπουργοί, στην Ελλάδα λείπει ένα σύστηµα που θα συντονίζει όλες εκείνες τις κοινωνικές δοµές και τις µη κυβερνητικές οργανώσεις για την προστασία της ανηλικότητας. Ειδικότερα, στην Κοινή υπουργική απόφαση για τον Συντονισµό ∆ράσεων και υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας, προβλέπεται η ίδρυση Εθνικής Γραµµής Παιδικής Προστασίας, που θα δέχεται καταγγελίες αλλά παράλληλα θα προσφέρει συµβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και γονείς.

«Θα απευθύνεται σε όλους εκείνους τους κρατικούς µηχανισµούς και τις υπηρεσίες ή τις µη κυβερνητικές οργανώσεις που µπορούν να προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες, όπως και θα συνεννοείται – εδώ είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους που δεν µπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο κανένας άλλος οργανισµός ή καµία µη κυβερνητική οργάνωση – µε τις εισαγγελικές υπηρεσίες, όταν πρέπει να προστατευθούν παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο», τόνισε ο κ. Καστανίδης. Επίσης θα τηρείται Εθνικό Μητρώο Παιδικής Προστασίας σε µια προσπάθεια να καλυφτεί το κενό σε ό,τι αφορά τα στατιστικά δεδοµένα για την κακοποίηση και την παραµέληση των ανηλίκων στη χώρα µας, αλλά και την αποτελεσµατικότητα των δοµών.

ΓΝΩΜΗ «Εισάγεται πρόωρα»

Το ζήτηµα της υιοθεσίας από οµοφυλόφιλα ζευγάρια εισάγεται πρόωρα, αφού ουσιαστικά δεν έχει λυθεί το ζήτηµα της νοµιµοποίησης του γάµου των οµοφυλόφιλων πρόσωπων.

∆εν νοµίζω ότι η κοινωνία έχει προετοιµαστεί για την αποδοχή του θεσµού αυτού.


Αν στον γάµο των οµοφυλόφιλων ατόµων κανείς δεν µπορεί να προβάλει ουσιαστικές αντιρρήσεις (αφού το δικαίωµα στη δηµιουργία οικογένειας αποτελεί κορυφαία έκφραση του συνταγµατικά προστατευόµενου δικαιώµατος ανάπτυξης της προσωπικότητας), στο ζήτηµα της υιοθεσίας τα ανθρώπινα αυτά δικαιώµατα δύναται να καµφθούν ενόψει της αρχής της προστασίας της οµαλής ψυχοσωµατικής ανάπτυξης του παιδιού, η οποία αποτελεί θεµέλιο του δικαίου που ρυθµίζει τις σχέσεις γονέων - τέκνων. Θα πρέπει, λοιπόν, το αρµόδιο Συµβούλιο υιοθεσίας να σταθµίζει κάθε ειδική περίπτωση εξειδικευµένα και µε γνώµονα πάντα το συµφέρον του παιδιού.


Ο αγης Τάτσης ειναι δικηγόρος, νοµικός σύµβουλος του Ιδρύµατος ανδρέας Παπανδρέου
 
ΓΝΩΜΗ «Θετική εξέλιξη»

Το ενδεχόµενο να δοθεί το δικαίωµα υιοθεσίας σε οµοφυλοφιλικά ζευγάρια είναι µια θετική εξέλιξη. Στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν λεσβιακά ζευγάρια που µεγαλώνουν παιδιά ενώ αρκετές γυναίκες της κοινότητάς µας έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να φροντίσουν µωρά και παιδιά που µεγαλώνουν σε ιδρύµατα. Η απόφαση αυτή – εάν κατοχυρωθεί – κουµπώνει και µε σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου που επιτρέπουν σε οµοφυλόφιλες γυναίκες να υιοθετήσουν ή να αναγνωρίσουν το παιδί της συντρόφου τους. Είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι – συνεπώς και νοµοθετικές ρυθµίσεις – που θα µας επιτρέπουν να βιώνουµε κανονικά τη ζωή µας και παράλληλα να προσφέρουµε στο κοινωνικό σύνολο.


Η Ευαγγελία Βλάµη ειναι διοικητικό µέλος της οµοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας
tanea.gr

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

«Όχι» από τη Γαλλία στο γάμο ομοφυλοφίλων

Η απαγόρευση των γάμων ομοφυλοφίλων είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα αποφάνθηκε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.

Στο δικαστήριο προσέφυγε ένα ζευγάρι γυναικών που ενώθηκαν με ένα πολιτικό συμφωνητικό και οι οποίες αναζήτησαν μια μεγαλύτερη νομική κάλυψη για τα τέσσερα παιδιά τους.

Στην απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του, το Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει ότι «σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισλανδία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και σε ορισμένα κράτη της Αμερικής

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί για εγκλήματα πολέμου στη Μιζουράτα

Οι χωρίς διάκριση επιθέσεις των πιστών στο λίβυο ηγέτη Καντάφι δυνάμεις στη Μιζουράτα, ανάμεσά τους και οι ελεύθεροι σκοπευτές, οι βόμβες διασποράς και τα πυρά πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, έχει καταστεί ένα από τα αιματηρότερα πεδία των μαχών στους δύο μήνες των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Καντάφι να επιτίθενται από τα προάστεια εναντίον των αντικαθεστωτικών δυνάμεων που ελέγχουν το κέντρο και το λιμάνι.

Οι οργανώσεις αρωγής πιστεύουν ότι εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί. Οι επανειλημμένες επιδρομές του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να κάνουν τα όπλα του Καντάφι να σιγήσουν.

"Οι ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι σε βάρος των κατοίκων της πόλης Μιζουράτα είναι πραγματικά τρομακτικές", δήλωσε η Ντονατέλα Ροβέρα, ανώτερη σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Λιβύη.

"Αυτό δείχνει πλήρη αδιαφορία για τη ζωή των απλών ανθρώπων και αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", τόνισε.

Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τις λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις για "ανελέητες και χωρίς διάκριση επιθέσεις", εναντίον κατοικημένων περιοχών της πόλης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις με πυραύλους Grad 122 mm, οι οποίοι εξαπολύονται από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, βλήματα όλμων και οβίδες πυροβολικού 155 mm.

"Βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κανένα από τα όπλα αυτά δεν πρεπει να χρησιμοποιείται σε κατοικημένες περιοχές", αναφέρει στην έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία, στην οποία τονίζει ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση βομβών διασποράς σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιακρίτως σε μια ευρεία περιοχή.

Η έκθεση επικαλείται το θάνατο δεκάδων κατοίκων της Μιζουράτα όταν πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία Κασρ Αχμαντ. Πολλά από τα θύματα περίμεναν στην ουρά ενός φούρνου.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων του Καντάφι πυροβολούν κατοίκους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Η Διεθνής Αμνηστία απήθυνε έκκληση για υποστήριξη προς τις έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας βασίζεται σε επίσκεψη μελών της στη Μιζουράτα από τις 14 ως τις 20 Απριλίου και σε συνεντεύξεις με κατοίκους της που την εγκατέλειψαν


nooz.gr

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Απεργία πείνας μεταναστών στο Σουφλί

Απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 12 μετανάστες που κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για 5 Ιρανούς, 3 Ιρακινούς, 2 Σύρους, ένα Νιγηριανό και έναν Τούρκο. Σημειώνεται ότι οι 6 από τους κρατουμένους, έχουν υποβάλλει αίτημα και για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι μετανάστες παρακολουθούνται από γιατρούς και είναι καλά στην υγεία τους.

zougla.gr

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Στη φυλακή όσοι ζητούν άσυλο!

Στα πλαίσια των Επειγόντων Μέτρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2010, η οργάνωσή AITHMA (http://aitima.gr/)  υλοποιεί πρόγραμμα παροχής νομικής συνδρομής σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται σε συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Στόχος του εγκεκριμένου αυτού προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους και να βοηθηθούν να τα ασκήσουν.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται  ότι "Σε αυτό το πλαίσιο τα στελέχη του προγράμματός μας άρχισαν την ενημέρωση των προσφύγων και ορισμένοι από αυτούς ζήτησαν την συνδρομή μας προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Μετά την υποβολή του πρώτου αιτήματος και όταν πλέον ενημερώσαμε τις τοπικές αστυνομικές αρχές ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αιτήματα, μας κατέστη γνωστό ότι όποιος υποβάλει αίτηση ασύλου χωρίς να διαθέτει ταξιδιωτικά έγγραφα θα κρατηθεί (σημειώνουμε ότι ελάχιστοι πρόσφυγες διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα).

Παρ’ότι θεωρήσαμε αδιανόητη μία τέτοια ενέργεια από τις αστυνομικές αρχές, ενημερώσαμε σχετικά έναν υπήκοο Σουδάν τον οποίο είχαμε προγραμματίσει για υποβολή αιτήματος ασύλου και αυτός επέμεινε στην αρχική του βούληση να προχωρήσει. Την 29/4/2011 τον συνοδεύσαμε στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. Η αίτηση ασύλου υποβλήθηκε, ωστόσο ο αιτών -κατόπιν πρότασης του Τμήματος Αλλοδαπών και απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας- συνελήφθη και κρατείται.

Οι αστυνομικές αρχές, τιμωρώντας με φυλάκιση όποιον επιχειρήσει να ασκήσει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, ουσιαστικά καταργούν το δικαίωμα αυτό. Πρόκειται για μία πρακτική που συνιστά βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων όπως αυτά αποτυπώνονται στις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την χώρα μας.

Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την κοινωνία των πολιτών να λάβουν θέση επί του θέματος".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...