Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ ο εορτασμός του ραμαζανίου

Ανοίγουν σήμερα, Τρίτη, για τους μουσουλμάνους της Αττικής οι δύο στεγασμένοι χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, για τον εορτασμό του ραμαζανιού.

Προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές, που στο παρελθόν πυροδότησαν ένταση, και να μην  επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Αυγούστου όταν σε όλη τη χώρα χιλιάδες μουσουλμάνοι κατέκλυσαν κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων και προσευχήθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στη Μέκκα, οι δύο χώροι υποδέχονται τους μουσουλμάνους της πόλης.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Καταγγελία για επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Καταγγελία ότι έγινε επίθεση σε εργαζόμενους οδηγούς ταξί Πακιστανικής καταγωγής από ομάδα ταξιτζήδων στη πιάτσα ταξί του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος έκανε η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή".

Σύμφωνα με την καταγγελία δύο ταξιτζήδες επιτέθηκαν τις προάλλες σε εργαζόμενους οδηγούς ταξί Πακιστανικής καταγωγής, τραυματίζοντας στο πρόσωπο με γροθιές τον Ζαχίρ Ακραμ.(φωτο)


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τουρκία: Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από πυρά της Frontex

Author:Cyril ThomasImage via WikipediaΠερίεργο περιστατικό, με νεκρό μετανάστη και εμπλοκή της Frontex, αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των Τούρκων ότι συνέλαβαν 100 μετανάστες.

Η εφημερίδα Hurriyet, στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Η Frontex άνοιξε πυρ εναντίον λαθρομεταναστών στον Έβρο. Ένας νεκρός», γράφει ότι προχθές το πρωί λαθρομετανάστες θέλησαν να περάσουν παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα στην περιοχή Ουζούνκιοπρου της Αδριανούπολης.

Οι μετανάστες κατέβασαν 5 φουσκωτά στον Έβρο, τα οποία έγιναν αντιληπτά από τις μονάδες της Frontex. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, οι μονάδες της Frontex άνοιξαν πυρ και βούλιαξε ένα από τα φουσκωτά στο οποίο επέβαιναν 10μετανάστες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αυστραλία: Η υπουργός Οικονομικών... θα γίνει μπαμπάς!

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία συζητά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων μετά από πρόταση του κόμματος των Πράσινων.

Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι, πλέον, υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των γκέι και καλούν τους γερουσιαστές και βουλευτές όλων των παρατάξεων «να εναρμονιστούν με την σημερινή εποχή».

Την ίδια στιγμή η Αυστραλή υπουργός Οικονομικών Πένι Γουόγκ (φωτό), ανακοίνωσε ότι θα γίνει… μπαμπάς. Η σύντροφός της Σόφι Αλουΐσε περιμένει παιδί.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, (που προσωπικά έχει ταχθεί κατά των γκέι γάμων) έσπευσε να δηλώσει ενθουσιασμένη με τα ευχάριστα νέα, επιμένοντας δε, ότι η υπουργός πρέπει, οπωσδήποτε, να πάρει άδεια μετά τη γέννηση του μωρού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια

Rainbow flag flapping in the wind with blue sk...Image via WikipediaΤρία και πλέον χρόνια μετά την καθιέρωση της ελεύθερης, εκτός γάμου συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση προχωρεί στη νομική αναγνώριση της συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν, στο όνομα της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα υπογραφής συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, ενισχύουν το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, που αποδείχθηκε ανεπαρκές, δεδομένου ότι δεν παρέχει ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τουρκία: Βάρβαρο νυφοπάζαρο με ανήλικα κορίτσια


Μία απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου βάρβαρου νυφοπάζαρου, με θύματα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12 έως 14 ετών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Cumhuriyet» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό αυτό διαδραματίζεται στις επαρχίες της κεντρικής Ανατολίας. Άνδρες που έχουν χηρέψει, στήνουν τα μικρά κοριτσάκια των χωριών στις κεντρική πλατεία και τα αγοράζουν έναντι αμοιβής ως συζύγους.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η τιμή αγοράς κυμαίνεται από 500 έως και 4.000 ευρώ και είναι χιλιάδες τα κορίτσια που παντρεύονται κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της 14χρονης μητέρας, της Κ.Α., η οποία απέκτησε σύζυγο έναντι τιμήματος 4.000 ευρώ, αλλά και της 13χρονης – επίσης – μητέρας, της N.C., από την πόλη Urfa, η οποία πωλήθηκε έναντι τεσσάρων αγελάδων! 

Enhanced by Zemanta

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

The UN headquarters in New YorkImage via WikipediaΤο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να καταγγείλει την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία, όπως δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και το Κουβέιτ είναι ανάμεσα στις 18 χώρες μέλη που υποστήριξαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, που για να εγκριθεί χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον 16 χωρών, δηλαδή το ένα τρίτο των χωρών μελών του Συμβουλίου, θα υποβληθεί αύριο Τετάρτη.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. «Μία ειδική συνεδρίαση θα μας επιτρέψει να πιέσουμε τη Συρία στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα της στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» .

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τουλάχιστον 1.700 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας από τον Μάρτιο, οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν παρασκηνιακά τις τρεις άλλες αραβικές χώρες του Συμβουλίου, την Ιορδανία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, να υιοθετήσουν πιο αυστηρή στάση, σύμφωνα με δυτικούς και Άραβες διπλωμάτες.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε μία ειδική συνεδρίαση, την οποία είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ στις 29 Απριλίου, καταδίκασαν τη Συρία επειδή χρησιμοποίησε θανατηφόρα βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και ξεκίνησε έρευνα για δολοφονίες και άλλα εγκλήματα.

Ερευνητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στους οποίους δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στη Συρία, έχουν συντάξει μία έκθεση που βασίζεται στις μαρτυρίες θυμάτων και αυτόπτων μαρτύρων των βίαιων επεισοδίων, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Enhanced by Zemanta

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ένας γκέϊ αντιφρονών και μια τρανσέξουαλ παντρεύτηκαν στην Κούβα

'Ενας γκέι αντιφρονών και μια τρανσέξουαλ παντρεύτηκαν στην Κούβα χθες, ανήμερα των γενεθλίων του πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο.

Μετά την τελετή τύλιξαν πάνω τους τη σημαία με το ουράνιο τόξο, σύμβολο των ομοφυλοφίλων και διέσχισαν με ένα αυτοκίνητο κάμπριο τους δρόμους της Αβάνας.

Σε μια απλή τελετή, ο 31χρονος Ινιάσιο Εστράντα, ακτιβιστιστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και η 30χρονη τρανσέξουαλ Γουέντι Ιριέπα, υπέγραψαν το πιστοσποιητικό του γάμου, αντάλλαξαν δαχτυλίδια και φιλήθηκαν ενώπιον κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος τούς ευχήθηκε κάθε ευτυχία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γιατί οι gay είναι... αναγκαίοι στην κρίση

Crowd in support of Gay MarriageImage via WikipediaΜε την κρίση να πλήττει όλο και περισσότερους κλάδους και την κυβέρνηση ανύμπορη να λάβει ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, ίσως η κοινωνική υπέρβαση με τη νομιμοποίηση των gay γάμων να αποτελέσει μια κάποια λύσις για κάποιες περιοχές που πήττονται περισσότερο από την κρίση. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε και ο συντηρητικός Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ επιτρέποντας τους από τις 23 Ιουλίου και καθιστώντας την πόλη του την έκτη στον κόσμο που το επιτρέπει.  

Αν λοιπόν οι χώρες με αξιολόγιση ΑΑΑ είναι ένα κλειστό club οι περιοχές όπου επιτρέπονται οι γάμοι των gay είναι ακόμα λιγότερες, ενώ ο πληθυσμός των ομοφιλοφίλων βαίνει σταθερά αυξανόμενος.
«Όταν αρχίσει ο τουρισμός στο Διάστημα, ένα από τα πρώτα τουριστικά γραφεία που θα ανοίξει θα απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους» υποστήριξε πριν χρόνια ο ταξιδιωτικός συντάκτης Τόνι Λέοναρντ. Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό ή υπερβολικό όμως οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της τουριστικής αγοράς. 


Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και θέλησε να εκμεταλλευθεί ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, καθώς από τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου, η Νέα Υόρκη έγινε η έκτη και μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει δια νόμου στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρευτούν μιας και η γερουσία ενέκρινε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία . Ήδη, η Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Αϊόβα, Νιου Χαμσάιρ, Βερμόντ και Κολούμπια επιτρέπουν γάμους του ιδίου φύλου. 


Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης κατακλίστηκαν από 6.000 ανθρώπους που πανηγύρισαν την απόφαση αυτή να επιττραπεί ο γάμος ανθρώπων του ιδίου φύλου και ο Μπλουμπεργκ ετοιμάζεται πλέον να εκμεταλλευτεί τουριστικά μία νέα πηγή τουριστικών εσόδων.


Έτσι, στις 24 Ιουλίου η 54χρονη Κίτι Λάμπερτ και η 53χρονη Σέριλ Ραν ένωσαν τις ζωές τους στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που παντρεύεται στη Νέα Υόρκη. Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι επί τουλάχιστον δέκα χρόνια ενώ εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς, μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθώς και τουρίστες παραβρέθηκαν στην τελετή.
Οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα μπορούν να αρχίσουν να τελούνται μέσα σε διάστημα 30 ημερών, αν και οι θρησκευτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με θρησκευτικό χαρακτήρα δεν θα είναι υποχρεωμένες από το νόμο να τελούν τέτοιες τελετές.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ετοιμάζει και διαφημιστική καμπάνια που θα φέρει τον τίτλο «NYC, I Do», (Νέα Υόρκη, Δέχομαι) και θα απευθύνεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια των γειτονικών πολιτειών που θέλουν να παντρευτούν. Σύμφωνα άλλωστε, με έρευνα των Δημοκρατικών, η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να αποκομίσει έσοδα 391 εκατ. δολ. από την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και τα έσοδα από φορολογία, εντός τριετίας. Η έκθεση αναφέρει ότι περισσότερα από 42.000 ζευγάρια θα μπορούσαν να επιλέξουν να παντρευτούν στην Νέα Υόρκη. 


Και η διαφημιστική εκστρατεία που ξεκινά ο δήμος της πόλης, «θα δημιουργήσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στον τουρισμό της χώρας που ήδη ανέρχεται στα 31 δις. δολ.» αναφέρει η Kimberly Spell, εκπρόσωπος της New York & Company, η εταιρεία marketing του δήμου της Νέας Υόρκης.
 


Η μάχη που δίνεται σε κάθε πολιτεία σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών έχει καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει των προεδρικών εκλογών και αυτών για το Κογκρέσο το 2012.
Όμως και η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι αυτό καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και ο ΕΟΤ διοργάνωσαν φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα το «Athens Rainbow Week» δείχνοντας ότι το χρήμα δεν κοιτά σεξουαλικές προτιμήσεις. Πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη ανάπτυξης. Αλλά και ο δήμαρχος Θες/νίκης έχει δηλώσει πως θα επιτρέψει να γίνονται στο δημαρχείο της πόλης γάμοι ομοφυλοφίλων.
Πρόσφατη έρευνα πάντως έδειξε πως το 2011 η αγοραστική δύναμη των γκέι θα φτάσει τα 835 δισ. δολάρια παγκοσμίως και το 2012 τα 2 τρισ. δολ.
Πέρα όμως της έρευνας αυτής, είναι γεγονός ότι η αγορά του γκέι τουρισμού συνεχώς διευρύνεται. Ακόμα και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως η British Airlines και United America έχουν από χρόνια μπει σε ένα κυνήγι ανταγωνισμού για το ποια θα προσφέρει περισσότερα τουριστικά πακέτα σε ανθρώπους του ιδίου φύλου. Οι πέντε χώρες που βρίσκονται στην πρώτη λίστα των προορισμών των ομοφυλοφίλων είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και ο Καναδάς καθώς έχουν νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Τη λίστα συμπληρώνουν η Ίμπιζα , στην Ισπανία και… εξεγερμένο Λονδίνο. Γιατί άλλωστε να μην θέλουν οι πόλεις αλλά και τα νησιά ένα τέτοιο είδους τουρισμού που σίγουρα θα αποφέρει πολλά κέρδη. Άλλωστε και στη χώρα τους η Μύκονος θεωρείται τους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ομοφυλόφιλους που συνήθως την επισκέπτονται κατά ομάδες για να την απολαύσουν και να αφήσουν πίσω τους ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.


Ε. Ανανιάδου/sofokleousin.gr

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

O ρατσισμός σε όλο το μεγαλείο του

Βρέθηκα διακοπές στην Ξάνθη φέτος και πήγα με την παρέα μου σε κάποιο μαγαζί, να σημειώσω οτι το 40% των κατοίκων της πόλης είναι μουσουλμάνοι όπως καθόμαστε με την παρέα μου ήρθε ένα ζευγάρι μουσουλμάνων στο μαγαζί (η κοπέλα φόραγε μπούργκα)... και η σερβιτόρα της απαγόρεψε να μπει στο μαγαζί επειδή δεν ταίριαζε το στιλ της με το στιλ του μαγαζιού, να σημειώσω οτι η φίλη μου είχε το σκυλάκι της μαζί μας και μας επέτρεψαν να μπούμε με το σκυλί μεσα, όταν κατάλαβαν όμως οτι είχαν παρέα μεγάλη στο μαγαζί που τους περίμεναν (περίπου 20 άτομα) ήρθε ένας άλλος και τους είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα κάποιο λάθος έγινε!
όπως ήταν φυσικό όλοι σηκώθηκαν να φύγουν και όταν ζήτησαν να πληρώσουν είπαν οτι έιναι κερασμένα, ρεζίλι δηλαδή σε πόλη που σχεδόν οι μισοί κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι και σε καιρούς οικονομικής κρίσης μερικοί διαλέγουν και τους πελάτες τους η ειρωνεία στην υπόθεση αυτή ειναι οτι ο ιδιοκτήτης ανοίγει καφετέρια σε πομακοχώρι (όλοι μουσουλμάνοι εκει) κρίμα που υπάρχει τέτοιος ρατσισμός σε σημείο να συμπεριφέρονται καλύτερα στα ζώα απ ότι σε γυναίκες με μπούργκα..

Υ.Γ. είμαι Αθηναίος χριστιανός.

Αναγνώστης

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

BINTEO: Έφυγε ο τελευταίος που φόρεσε το ροζ τρίγωνο

 Ο Ρούντολφ Μπράζντα, ο τελευταίος γνωστός επιζήσας από τους ομοφυλόφιλους που είχαν εκτοπιστεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το περιβάλλον του.

Ο Ρούντολφ έφυγε ήσυχα στον ύπνο του, τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα για ηλικιωμένους στο Μπάντζενχάιμ της Αλσατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του Μπράζντα, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Γάλλος το 1960, θα γίνει την προσεχή εβδομάδα στη Μιλούζ.

Όπως ορίζει η διαθήκη του, η σορός του θααποτεφρωθεί και η τέφρα θα τοποθετηθεί δίπλα σε εκείνη του επί 50 χρόνια συντρόφου του Εντουάρ Μαγέ, ο οποίος πέθανε στη Μιλούζ το 2003.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οριστικά το Τζαμί στο Βοτανικό…

Χρειάστηκαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για να αρχίσει η ανέγερση χώρου προσευχής των μουσουλμάνων,στο Βοτανικό.

Μετά την ενσωμάτωση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων, όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2011 και το κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ…

Αρχές του 2000 προωθούνταν η δημιουργία τεμένους στην Παιανία, όμως το εγχείρημα ναυάγησε και πλέον η υλοποίηση της εγκατάστασης έχει χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, στο ακίνητο της πρώην βάσης του Ναυτικού. Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά στο νομοσχέδιο για την ενέργεια, αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΛΑ.ΟΣ απεσύρθη.

Δαπάνη 15 εκατ. ευρώ

Η εγκατάσταση –θα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 μουσουλμάνους– θα υλοποιηθεί με δαπάνες του Δημοσίου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει θεσμοθετηθεί από το νόμο 3512 του 2006. Όπως προβλέπεται, η «ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, θα ιδρυθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Οι τακτικοί πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. θα προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα συμμετέχει ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας με τον αναπληρωτή του.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η μελέτη για την εγκατάσταση και την κατασκευή του Τεμένους για λογαριασμό του Δημοσίου θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το Τέμενος θα παραχωρηθεί δωρεάν, επ’ αόριστον, στην Επιτροπή από το Δημόσιο στο οποίο θα ανήκει η κυριότητά του.


Πηγή:www.capital.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...