Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου"

Την παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου καταγγέλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) που απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ακόλουθη επιστολή: 

"Κύριε Εισαγγελέα

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας της 12-9-2011 που, πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 3900/13-9-2011, για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης, σας γνωρίζουμε πως μόνο στην Περαία τοποθετήθηκε διδακτικό προσωπικό στα πέντε δημοτικά και κατέστη δυνατή η πρόσβαση σε αυτά 40 παιδιών Ρομά. Όμως, ο Δήμος Θερμαϊκού συνεχίζει και φέτος, όπως και πέρυσι, να αρνείται να παράσχει μεταφορικό μέσο με αποτέλεσμα τα παιδιά Ρομά να μεταφέρονται από μερικά στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από μερικούς γονείς που έχουν τη χρονική δυνατότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαράδεκτες και παράνομες σκηνές ως η απεικονιζόμενη στην ακόλουθη χθεσινή φωτογραφία από την επιστροφή σχεδόν του μισού αριθμού παιδιών σε ένα όχημα γονέα. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής της χώρας.

Επισυνάπτουμε επίσης σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων σε συνέχεια της προηγούμενη δημόσιας παρέμβασής μας.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι"

Τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας για καταγγελίες που αφορούν τον αποκλεισμό παιδιών Ρομά από την εκπαίδευση ζητούν με επιστολή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με αφορμή καταγγελία της οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ότι παιδιά Ρομά του καταυλισμού στα Νταμάρια Λαμίας, του οικισμού της Ανθήλης και του καταυλισμού Περαίας Θερμαϊκού δεν έγιναν δεκτά στα σχολεία λόγω μη διορισμού του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Στην επιστολή αναφέρονται οι διαπιστώσεις από πρόσφατες επισκέψεις των Οικολόγων Πράσινων σε καταυλισμούς Ρομά και καλείται το Υπουργείο να αναφέρει ποια άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα θα λάβει για την άρση του αποκλεισμού των Ρομά από την εκπαίδευση αλλά και για την επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020» μέσα από ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ένταξη των Ρομά που η χώρα μας καλείται να υποβάλλει έως τα τέλη του έτους.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), τα παιδιά Ρομά του καταυλισμού στα Νταμάρια Λαμίας, του οικισμού της Ανθήλης (Λαμία) και του καταυλισμού Περαίας Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης δεν έγιναν δεκτά στα σχολεία, λόγω μη διορισμού του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον σε πρόσφατες επισκέψεις μελών των Οικολόγων Πράσινων στους καταυλισμούς Ρομά σε διάφορες περιοχές της χώρας (Εξαμίλια Κορινθίας, Ασπρόπυργος, Νομισματοκοπείο, Ρόδος, Μελιγαλάς Μεσσηνίας κ.α.) διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των παιδιών είτε δεν εγγράφονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή την εγκαταλείπουν σε αρχικό στάδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στα Εξαμίλια, ακόμα κι αν υπάρχει ενδιαφέρον φοίτησης από την πλευρά των παιδιών Ρομά, οι υφιστάμενες σχολικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν όπως έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας αλλά και ο Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού από την οργάνωση «Κιβωτός των Παιδιών» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα:

-Ποιά είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ανωτέρω καταγγελία του ΕΠΣΕ;

-Ποιά είναι τα άμεσα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για την άρση του αποκλεισμού των παιδιών Ρομά από την εκπαίδευση, για την εξασφάλιση των αναγκαίων σχολικών υποδομών για τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την κατάργηση των σχολείων γκέτο όπου υπάρχουν, αλλά και την κοινωνική μέριμνα για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.

-Με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει κληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει έως τα τέλη του έτους ένα στρατηγικό σχέδιο για την ένταξη των Ρομά στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», με ελάχιστο στόχο την διασφάλιση της ολoκλήρωσης τουλάχιστον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, ποια είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή;».

Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

"Αναβολή δίκης για ρατσιστικά συνθήματα 39 λιμενικών - στήριξη από φασίστες που απειλούν "

Tο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ενημερώνει πως στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ναυτοδικείο Πειραιά ξεκίνησε η δίκη 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 επειδή: «ενώ αποτελούσαν μέλη του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ) που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου [2010], αποφάσισαν από κοινού και εξέφρασαν δημοσίως ιδέες προσβλητικές κατά ομάδας προσώπων λόγω της εθνικής τους καταγωγής, συγκεκριμένα, μετά από την αποχώρησή τους από την εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Συντάγματος και ενώ συνέχισαν την πορεία τους σε συγκροτημένο σχηματισμό και με βηματισμό παρέλασης επί των οδών Πανεπιστημίου και Αγ. Κωνσταντίνου, ανέκραξαν όλοι μαζί ενώπιον των θεατών της παρέλασης τις εξής φράσεις: ‘Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ’, ‘Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς’, ‘Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημεία και σταυρό’.» Το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής δύο πολιτών της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Αλβανίας που κατοικούν στην Ελλάδα ενώ απέρριψε αντίστοιχο αίτημα ενός πολίτη της Αλβανίας που ζει στην Αλβανία και του Παύλου Βοσκόπουλου μέλους της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα τα μέλη της οποίας αποκαλούνται «Σκοπιανοί». Τα αιτήματα υπέβαλε ο πληρεξούσιός τους και νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Θανάσης Τάρτης. Στη συνέχεια, επειδή η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, αντίθετα με την πρακτική των πολιτικών δικαστηρίων σε παρόμοιες υποθέσεις, είχε αρνηθεί να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας στην πολιτική αγωγή πριν από τη δίκη και να καλέσει σε αυτή τον εκπρόσωπο του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά παρ’ ότι είχε υποβάλει τη μία από τις δύο αρχικές μηνύσεις και είχε καταθέσει κατά την προκαταρκτική εξέταση, το Ναυτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας, την κλήση του μάρτυρα αυτού και, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού νέας δικασίμου μέσα σε 15 ημέρες, την αναβολή της δίκης για τις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ομάδα φασιστών φώναζε συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους και ρατσιστικά συνθήματα ενώ επαναλάμβανε τα ρατσιστικά συνθήματα που τους οδήγησαν στη δίκη. Μετά το τέλος της δίκης, μερικά από τα άτομα αυτά καταδίωξαν το νομικό σύμβουλο του ΕΠΣΕ Θανάση Τάρτη που τους ξέφυγε μόνος του. Η αστυνομία παρέμεινε αδρανής και δεν συνέλαβε κανέναν από τους φωνασκούντες ρατσιστικά συνθήματα παρ’ ότι με αυτά τελούσαν αυτόφωρο αδίκημα, ούτε διασφάλισε την ασφαλή αποχώρηση του νομικού συμβούλου του ΕΠΣΕ Θανάση Τάρτη. Στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο εκατοντάδες υβριστικά και ρατσιστικά μηνύματα κατά των Θανάση Τάρτη, Παύλου Βοσκόπουλου και Παναγιώτη Δημητρά πολλά από τα οποία περιείχαν ευθείες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ακόμα και της ζωής των τριών αυτών προσώπων, ή/και διέγερση σε άσκηση βίας ή ανθρωποκτονίας σε βάρος τους. Οι κατηγορούμενοι λιμενικοί σε καμιά στιγμή τότε ή έκτοτε δεν αποστασιοποιήθηκαν από αυτή την υποστήριξη και από όσα ακολούθησαν. Σήμερα, οι τρεις απειλούμενοι κατέθεσαν έγκληση κατά των συντακτών των απειλητικών μηνυμάτων και των ηθικών αυτουργών και ζήτησαν επίσης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη λήψη μέτρων αστυνομικής προστασίας τους και την ενημέρωσή τους για τους λόγους μη απομάκρυνσης των κατηγορούμενων λιμενικών που εμφανίστηκαν ένστολοι στο δικαστήριο υπενθυμίζοντας τη δήλωση του προκατόχου του πως «Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα».

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη καταδίκη γυναικών που φορούσαν μπούργκα στο Παρίσι

ghostsImage by miss_ohara via Flickr Δύο γυναίκες που φορούσαν μπούργκα καταδικάσθηκαν σήμερα σε πρόστιμα από τη γαλλική δικαιοσύνη, στην πρώτη απόφαση αυτού του τύπου που εκδίδεται από δικαστήριο μετά την έναρξη, τον Απρίλιο, της ισχύος του νόμου που απαγορεύει τις ενδυμασίες που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο στους δημόσιους χώρους.
Το δικαστήριο της πόλης Μο, περίπου 40 χλμ. ανατολικά του Παρισιού, επέβαλε πρόστιμο στην Χιν Αμάς, 32 χρόνων, και στην Νατζάτ Ναΐτ Αλί, 36 χρόνων, επειδή εμφανίσθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης φορώντας νικάμπ --ένα ένδυμα που καλύπτει τα μαλλιά και το πρόσωπο και αφήνει μια σχισμή για τα μάτια--, δήλωσε ο δικηγόρος τους Ζιλ Ντεβέρ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: Η ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει την αναγνώριση των Παλαιστινίων

Χωρίς επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης θα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή και θα αποσταθεροποιείται η περιοχή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ πιστεύει σε μια δίκαιη, συνολική και μόνιμη λύση για την περιοχή.

Η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 20 Σεπτεμβρίου, πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, όπως έχουν κάνει ήδη άλλες 123 χώρες.

Σήμερα, ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όμως, η ειρήνη είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά και η προϋπόθεση της κυριαρχίας, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας για τους Παλαιστίνιους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αραβικά κράτη, το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να υποστηρίξουν όλες τις πρωτοβουλίες που θα προωθούν μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία απαγόρευσε τη δημόσια προσευχή στους μουσουλμάνους

Η Κυβέρνηση της Γαλλίας θα απαγορεύσει την πραγματοποίηση μουσουλμανικών προσευχών στους δρόμους του Παρισιού.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυκτα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed.

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Claude Gueant, σε συνέντευξη που προβάλλεται στην εφημερίδα Le Figaro.

Ο Γάλλος Υπουργός ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η χρήση βίας κατά των ατόμων που δεν συμμορφωθούν με τον κανονισμό.

Πρόσθεσε ότι υπεγράφη μια συμφωνία με τους μουσουλμανικούς συνδέσμους για χρήση εσωτερικών χώρων προκειμένου να γίνονται οι προσευχές.

Για πολλά χρόνια, οι Μουσουλμάνοι του Παρισιού συγκεντρώνονταν στους δρόμους της πόλης κάθε Παρασκευή, κυρίως στην περιοχή Goutte d’ Or (18ο διαμέρισμα), λόγω έλλειψης χώρου στα τεμένη.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πογκρόμ κατά Πακιστανών μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Με περίστροφα και ρόπαλα που παρέπεμπαν σε χούλιγκανς του Ολυμπιακού, χθες ξεδιπλώθηκε στον Ασπρόπυργο ένα οργανωμένο πογκρόμ κατά Πακιστανών μεταναστών. ΟΙ τραυματίες είναι πάνω από εικοσιπέντε με τέσσερις να έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό.

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη αργα το απόγευμα συγκεντρώθηκε ομάδα σαράντα ροπαλοφόρων κοντά στο Σταθμό του προαστιακού όπου και άρχισε να στήνει καρτέρι χτυπώντας περαστικούς Πακιστανούς μετανάστες .

Μάλιστα στις 8.58 σταμάτησαν το λεωφορείο της ΕΘΕΛ , το κράτησαν ακινητοποιημένο σχεδόν 15 λεπτά, μπήκαν μέσα σε αυτό και χτύπησαν τέσσερις μετανάστες .

Εισέβαλαν σε δέκα τουλάχιστον σπίτια και τα κατέστρεψαν. Σε κάποια γκρέμισαν ακόμη και την στέγη. Έσπαγαν οικοσκευές και συστηματικά έκλεβαν λάπ-τοπ , κινητά και λεφτά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Παρεμβάσεις Οικολόγων Πράσινων και Δημοκρατικής Αριστεράς για τους Ρομά

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει και επισυνάπτει δύο πρόσφατα δελτία τύπου των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) και μιαν πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) για τους Ρομά.

Στις 29 Αυγούστου 2011, ΟΠ και ΕΠΣΕ επισκέφθηκαν τον οικισμό Ρομά στο Μελιγαλά που έχει δημιουργήσει η πολιτεία. Διαπίστωσαν μερική πρόοδο σε σχέση με επίσκεψη του ΕΠΣΕ πριν ένα χρόνο (βλπ. Δελτίο Τύπου ΕΠΣΕ της 12 Ιουνίου 2010: «Επιστολή σε Υπουργό Εσωτερικών για «απαρτχάιντ» για τους Ρομά σε Μελιγαλά – Αταλάντη» στην ιστοσελίδα http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2010_files/ghm1299_ragousis_meligalas_atalanti_roma_greek.doc), αλλά παραμένουν προβλήματα που καταγράφονται στο Δελτίο Τύπου των ΟΠ καθώς και το βασικό πρόβλημα πως η πολιτεία, αντίθετα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις αλλά και τα διεθνή πρότυπα για αξιοπρεπή διαβίωση, δεν χορήγησε λυόμενα σπίτια στους Ρομά ενώ διαμόρφωσε «δημοτικό σχολείο» που αν λειτουργήσει θα είναι παράνομο σχολείο-γκέτο.

Στα Εξαμίλια, που το ΕΠΣΕ επισκέφθηκε για τελευταία πριν ένα χρόνο και όπου συνεργάζεται με τη ΜΚΟ «Κιβωτός των Παιδιών», η εικόνα παραμένει το ίδιο άσχημη και περιγράφεται εύγλωττα στο Δελτίο Τύπου των ΟΠ. Η ΜΚΟ «Κιβωτός των Παιδιών» είναι δυστυχώς ο μόνος φορέας που συστηματικά ασχολείται με τους Ρομά, αφού η οργανωμένη πολιτεία είναι ουσιαστικά απούσα.

Τέλος, η κοινοβουλευτική ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό ή την εκπαιδευτική γκετοποίηση των παιδιών Ρομά με αναφορά και σε συγκεκριμένα σχολεία-γκέτο θα υποχρεώσει το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί δημόσια σε ένα θέμα για το οποίο επί περισσότερο από ένα χρόνο δεν απαντά στις επιστολές των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων και Κοινοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλαδα(ΣΟΚΑΔΡΕ) που εκπροσωπούν τους θιγόμενους Ρομά (βλπ. Δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Ρομά (ERRC) και τωνΣΟΚΑΔΡΕ της 2 Αυγούστου 2010: «Ανοιχτή επιστολή σε Υπουργό Παιδείας για γενικευμένο εκπαιδευτικό αποκλεισμό Ρομά» στην ιστοσελίδαhttp://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2010_files/ghm1317_diamantopoulou_roma_education_2-8-2010.doc). Ας σημειωθεί πως, με βάση τα ίδια στοιχεία τουΣΟΚΑΔΡΕ που περιφρόνησε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτιος Μακρής έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και έστειλε επείγουσα έγγραφη παραγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου 720 της 22 Φεβρουαρίου 2011 στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών «να επιμεληθούν για την πάταξη του φαινομένου του αποκλεισμού των Ρομά από τη δημόσια εκπαίδευση προκειμένου να εξαλειφθεί η φοβική για τα παιδιά των Ρομά αντίληψη και να διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη και η χωρίς αποκλεισμό ή διακρίσεις ισότιμη ένταξή τους σ’ όλες τις δομές του Κράτους» (βλπ. Δελτίο Τύπου των ΣΟΚΑΔΡΕ της 21 Μαρτίου 2011: «Καταλυτική παρέμβαση Εισαγγελίας Αρείου Πάγου για εκπαιδευτικό αποκλεισμό Ρομά» στην ιστοσελίδα http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/ghm1384_eisagelia_areiou_pagou_ekpaidefsi_roma_greek.doc).

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τη δυνατότητα να επανακτήσουν οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης την ιθαγένεια εξετάζει το ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να επανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι εξ αίματος κατιόντες συγγενείς τους εξετάζει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που εισάγεται προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής, υπό τον τίτλο «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι πρόκειται για ελάχιστα -περίπου 400 (περιλαμβανομένων και των παιδιών τους)- άτομα που έχουν απομείνει εν ζωή, γεννημένους μέχρι και το 1945, από τους τότε 53.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Cher στηρίζει τον τρανσέξουαλ γιο της Chaz στο Dancing with the Stars

Δριμύτατες αντιδράσεις από το κοινό έχει προκαλέσει η απόφαση της παραγωγής του Dancing with the stars, να συμπεριλάβει  μεταξύ των celebrities, τον τρανσέξουαλ γιο, και μοναχοπαίδι, της Cher και του Sonny Bono.

Ο Chaz Bono, γνωστός συγγραφέας, μουσικός και ηθοποιός, γεννήθηκε ως Charity Sun Bono, στις 4 Μαρτίου του 1969.

Πέρυσι αποφάσισε να κάνει αλλαγή φύλου με τις ευλογίες της μητέρας του Cher, η οποία μέσω Twitter υπερασπίζεται το γιο της και τις επιλογές του.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεπαιχνίδι στην Ολλανδία κάνει δώρο... απέλαση!

Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη στο ολλανδικό δίκτυο VPRO ένα τηλεπαιχνίδι που μοιράζει ως δώρο... απελάσεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τίτλος της εκπομπής είναι «Μακριά από την Ολλανδία» και οι παίκτες ηλικίας από 15-24 ετών είναι άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο, δεν τους έχει χορηγηθεί και περιμένουν την απέλασή τους.

Ο παρουσιαστής τους κάνει ερωτήσεις για την ιστορία, τους θεσμούς, τη γλώσσα, τη μοναρχία και τον πολιτισμό της Ολλανδίας.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...