Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

To “Πλοίο της Ειρήνης» στον Πειραιά - «Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά»

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί, προερχόμενο από Ιταλία, το ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης», στο οποίο επιβαίνουν 1.000 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και επιζώντες τού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΕΥΔΑΠ έκοψε το νερό από τους Γιατρούς του Κόσμου

Μπορεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 50 χώρες του πλανήτη γιατρεύοντας άρρωστους ανθρώπους και προσφέροντας νερό στη δίψα τους αλλά από σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου έμειναν οι ίδιοι χωρίς νερό. Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. 


Η ΕΥΔΑΠ διέκοψε την υδροδότηση των γραφείων των Γιατρών του Κόσμου επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό όπως αναφέρουν οι ίδιοι και στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 240 εκατομμύρια για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών την ώρα που κλείνουν νοσοκομεία και εργοστάσια!

"Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις πλάτες της ακροδεξιάς δεν έχει τέλος. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει ότι σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συνολικά τριάντα σε όλη τη χώρα. Έδωσε τελεσίγραφο μίας βδομάδας να αποδεχτούν τα περιφερειακά συμβούλια, διαφορετικά θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επισημαίνει:
 
"Η προσπάθεια του να ντύσει με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα απορροφήσει κονδύλια 240 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δεν πείθουν κανένα. Σε περιοχές ρημαγμένες από τη κρίση, όπου κλείνουν εργοστάσια, ακόμη και νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φυλακές μεταναστών!
Πρόκειται για πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δύναται να χρηματοδοτήσει και τα Στρατόπεδα, εάν θεωρηθούν «επιλέξιμα», δηλαδή σωστά καμωμένα. Η αποκρουστική Ευρώπη - φρούριο κόβει με το μαχαίρι τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά ενισχύει την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες.
Η βαθιά αντιδραστική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιών κομμάτων παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από την άθλια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου. Μια οργή, που ξεχείλισε ξανά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη.
Ο συντηρητικός κατήφορος με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο είναι βήμα για τη θωράκιση της κυρίαρχης τάξης, σε συνθήκες κρίσης και πανικού μπροστά στη ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση.
Αυτές οι πολιτικές της καταστολής και του ρατσισμού είναι βούτυρο στο ψωμί των κάθε είδους ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής, που καραδοκούν να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών της συγκυβέρνησης.
Οι μετανάστες είναι μέρος της ίδιας εργατικής τάξης, και υπόκεινται άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για χάρη των κερδών των καπιταλιστών. Η διάσπαση ωφελεί τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά, είναι μέρος της συνολικής επίθεσης κατά των εργαζομένων, και για αυτό σήμερα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.
Δεν είναι δουλειά των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών αρχών να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, πρέπει να διεκδικήσουν όλους εκείνους τους πόρους που τους στερεί η κυβέρνησης και θα μπορούσαν να τους διαθέσουν για ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόνοιας και στήριξης του λαού.
Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν χρειαζόμαστε, χώρους φιλοξενίας για άστεγους, φτωχούς και μετανάστες είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Να πάρουν πίσω τα μέτρα φτώχειας και τα Μνημόνια, να σταματήσουν τις επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες, να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και να νομιμοποιήσουν τους μετανάστες.
Να βάλουμε φρένο στην προεκλογική εκστρατεία φόβου και ρατσισμού!"

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων:

«Οι Έλληνες έχουμε ζήσει τη προσφυγιά. Έχουμε αποχωριστεί πατρίδες, έχουμε αναζητήσει ευκαιρίες σε ξένους και συχνά αφιλόξενους τόπους. Δεν ξεχάσαμε όμως ούτε μία στιγμή την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας. Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και σήμερα. Το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Οι πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο πρόσφατο παρελθόν μας έχουν φέρει μπροστά σε μία ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επιτρέψαμε να δημιουργηθεί ένα «γκέτο» στο κέντρο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα δυστυχώς να είμαστε σχεδόν καθημερινά μάρτυρες ακραίων ρατσιστικών συμπεριφορών. Η λαθρομετανάστευση δεν λύνεται με «τείχη», αλλά με θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων που θα διέπονται από αλτρουισμό και σεβασμό.»

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Άγνωστα και ατιμώρητα τα περιστατικά ρατσιστικής βίας

Ατιμώρητα και άγνωστα είναι στην πλειονότητά τους τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, κυρίως λόγω φόβου των παθόντων να τα καταγγείλουν, τονίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα τού Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Κωστής Παπαϊωάννου, σε ερώτηση που είχε απευθύνει η ΕΕΔΑ στο υπουργείο Προστασίας τού Πολίτη, για το πόσα περιστατικά ρατσιστικής βίας έχουν καταγραφεί, η απάντηση ήταν «κανένα», καθότι «το θέμα δεν υπάρχει καν στην ατζέντα».

Ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για την απουσία επίσημου συστήματος καταγραφής περιστατικών και τάσεων ρατσιστικής βίας, που ήρθε να καλύψει η πρωτοβουλία της ΕΕΔΑ και του γραφείου τής Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, δημιουργώντας το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Βίας, με τη συμμετοχή 18 μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Όπως δήλωσε, ωστόσο, η Καλλιόπη Στεφανάκη, υπεύθυνη Τομέα Προστασίας τού γραφείου ΥΑ/ΟΗΕ στην Ελλάδα, «η Πολιτεία πρέπει να ενσωματώσει τέτοιες μεθόδους καταγραφής, δεν μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένας τέτοιος μηχανισμός, ούτε πολιτική υποστήριξη».

Η καταγραφή ξεκίνησε πιλοτικά για τρεις μήνες (από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2011) σε τρεις περιοχές του κέντρου τής Αθήνας (Ομόνοια, Πλατεία Αττικής και Άγιος Παντελεήμονας) και δύο της Πάτρας. Η επιστημονική συνεργάτης της ΕΕΔΑ, Τίνα Σταυρινάκη, ανέφερε πως συνοπτικά κατεγράφησαν 63 περιστατικά, 51 εκ των οποίων ήταν ομαδικές επιθέσεις, όπου συμμετείχαν και ανήλικοι. Σε 18 από αυτά θύτες ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και σε 18 αστυνομικοί. Σαράντα δύο άνθρωποι υπέστησαν βαριές ή απλές σωματικές βλάβες και δέκα από αυτούς διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία.

Οι καταγραφέντες διαπίστωσαν ότι οι πιο συχνές επιθέσεις γίνονται στις στάσεις λεωφορείων και στο δρόμο. Πολλές φορές εμφανίζεται μία γυναίκα, ρωτά τον άνθρωπο από πού κατάγεται, και αν εκείνος δώσει «λάθος απάντηση», του επιτίθενται άνδρες με σιδερογροθιές, μαχαίρια, συνοδευόμενοι πολλές φορές και από μεγαλόσωμους σκύλους. Θύματα έχουν πέσει και γυναίκες, λόγω της μαντίλας και του σκούρου δέρματος.

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, όπως υποστήριξαν τα μέλη του Δικτύου, τα περισσότερα παρατηρήθηκαν στην Πάτρα. «Η επανάληψη τέτοιων πρακτικών μάς κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είναι κάτι τυχαίο και μεμονωμένο, αλλά μπορεί να αποτελεί μέρος εντολών», επισήμανε η κ. Σταυρινάκη.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Μοβία Αχμέτ, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί, τόνισαν πως το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Όπως υποστήριξαν, μάλιστα, τα περιστατικά ρατσιστικής βίας είναι πέντε φορές περισσότερα από αυτά που καταγράφηκαν. Η απουσία, χαρτιών από πλευράς αλλοδαπών, άρα και φόβου ότι αν εμφανιστούν θα τους κρατήσουν και χρημάτων (κάθε καταγγελία κοστίζει 100 ευρώ), η απειλή της αντεκδίκησης από πλευράς θυτών, είναι μερικές από τις αιτίες που αποτρέπουν τους παθόντες από το να καταγγείλουν επιθέσεις σε βάρος τους.

Παρόλα αυτά, οι δύο εκπρόσωποι των μεταναστών και προσφύγων, σημείωσαν πως η συγκεκριμένη καταγραφή είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει γίνει έως στιγμής σε αυτή την κατεύθυνση. Έκαναν λόγο για ψυχολογικό σοκ των προερχόμενων από την Ασία και την Αφρική. Στη διαδρομή έχουν δεχθεί μεγάλη βία, ιδιαίτερα στα σύνορα του Ιράν, του Πακιστάν, της Τουρκίας και περιμένουν πως στην ευρωπαϊκή Ελλάδα η εικόνα θα είναι αλλιώς. Και καταλήγουν να φοβούνται να βγουν στο δρόμο.

Η ανακοίνωση των πρώτων συμπερασμάτων της καταγραφής τού Δικτύου πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Η ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού τιμάται φέτος στη σκιά του τραγικού συμβάντος στη Γαλλία, που επιβεβαιώνει την αναβίωση του φαινομένου.

Οι διακρίσεις δεν περιορίζονται πλέον στο χρώμα και τη φυλή, αλλά παίρνουν και κοινωνική διάσταση αφού περιλαμβάνουν μετανάστες, ανέργους, πολιτικές, εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, πολίτες με διαφορετικό γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την ελληνική κοινωνία να προστατεύσει τις αξίες και τις Αρχές της Δημοκρατίας και της ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών. Οφείλουμε να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στην παρουσία , δράση και συμπεριφορά ρατσιστικών ομάδων ή και μεμονωμένων ατόμων.

Η Δημοκρατική Αριστερά παλεύει για μια κοινωνία ανοιχτή, στηριγμένη σε μια αντίληψη για την οικουμενικότητα, οικοδομημένη στη βάση της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης, και της διαφορετικότητας, όπου οι πολίτες δεν θα είναι άτομα που απλά θα συνυπάρχουν, αλλά θα συνεισφέρουν ισότιμα στη δημιουργία μιας κοινής κουλτούρας, χωρίς κανείς να απεμπολεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

«Πυρά» από την Ε.Ε. για την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών στη Λευκορωσία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της εκτέλεσης στη Λευκορωσία δύο ανδρών -του Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και του Ντμίτρι Κονόβαλοφ- που είχαν καταδικαστεί για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο μετρό το 2011. Αρχικά οι αρχές ανακοίνωσαν την εκτέλεση του Κόβαλεφ, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι εκτελέστηκαν και οι δύο.

Οι εκτελέσεις έγιναν παρά τις διαμαρτυρίες από ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εκκλήσεις να υπάρξει επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Θεωρείται, δε, πολύ πιθανό να επιδεινώσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της οποίας εγκατέλειψαν το Μινσκ αυτό τον μήνα μετά από μια σειρά διπλωματικών αντεγκλήσεων εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία συνεχίζει να επιβάλλεται η θανατική ποινή. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καλέσει την κυβέρνησή της να μην προχωρήσει στην θανάτωση των δύο καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών, των 25χρονων Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και Ντμίτρι Κονόβαλοφ.

Όμως, το πρακτορείο BelTA μετέδωσε με ένα σύντομο τηλεγράφημά του ότι και οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν.

«Καταδικάζω την εκτέλεση του Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και λυπούμαι που ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο αγνόησε όλες τις διεθνείς εκκλήσεις να μην επιμείνει στη θανατική ποινή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, όταν ήταν γνωστή μόνο η εκτέλεση του Κόβαλεφ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι η εκτέλεση του προκάλεσε «φρίκη». «Η θανατική ποινή είναι απάνθρωπη και ατιμωτική» είπε.

Οι Κονόβαλοφ και Κόβαλεφ είχαν καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο για την επίθεση στο σταθμό «Οκτώβριος» του μετρό στο κέντρο του Μινσκ, το 2011, η οποία είχε προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 άλλων.

«Λάβαμε μια επιστολή από το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα το πρωί που έλεγε ότι η ποινή εκτελέστηκε» δήλωσε το Σάββατο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Τατιάνα Κοβάλεβα, αδελφή του Κόβαλεφ. «Η επιστολή είχε ημερομηνία 16η Μαρτίου. Τα έκαναν όλα πολύ γρήγορα» είπε η ίδια.

Στη δίκη των δύο ανδρών, ο Κόβαλεφ δεν είχε παραδεχθεί την ενοχή του και είπε πως συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του παιδικού του φίλου Κονόβαλοφ μόνο όταν άκουσε τα ουρλιαχτά του από το κελί της φυλακής όπου κρατείτο και ο ίδιος. Αφού καταδικάστηκε, ζήτησε από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να δείξει επιείκεια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε να απονείμει χάρη στους δύο καταδικασθέντες, επικαλούμενος τη βαρύτητα του εγκλήματος για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι.

Ο Λουκασένκο, τον οποίο η αντιπολίτευση και η ΕΕ χαρακτηρίζουν αυταρχικό ηγέτη, βρίσκεται στην εξουσία από το 1994 κι έχει κρατήσει τη Λευκορωσία εκτός του κύριου ρεύματος στην Ευρώπη. Οι σχέσεις της Λευκορωσίας με την ΕΕ έφθασαν σε ένα νέο ναδίρ μετά την καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2010.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Καταδικάστηκαν δυο "βατράχια" του λιμενικού για τα συνθήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Καταδικάστηκαν δυο "βατράχια" του λιμενικού που συμμετείχαν στο άγημα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010 και είχαν φωνάξει συνθήματα κατά μεταναστών και γειτονικών λαών.

Αυτό γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) το οποίο προσθέτει πως οι δράστες δεν τιμωρήθηκαν πειθαρχικά αλλά οι μισοί προήχθησαν έκτοτε!

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

" Ψεύδη Ελλάδας σε ΟΗΕ για δήθεν προστασία σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου "

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων Athens Pride (ΑΡ) και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) καθώς και η εξειδικευμένη και σε θέματα δικαστικής υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλουν τις κραυγαλέα ψευδές δηλώσεις του Πρέσβη Γεώργιου Κακλίκη στον ΟΗΕ.

Αποκαλυπτικές ως προς την «αμέριστη» προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στην Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας Πρέσβη Γ. Κακλίκη κατά τη διάρκεια της 19ης Συνέλευσης του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου 2012.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής (δείτε και το σχετικό βίντεο http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/2012/03/greece-item-2-13th-meeting-19th-session-human-rights-council.html):

«Όσον αφορά τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, η Ελλάδα έχει ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων, η οποία απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Επιπροσθέτως, η Ελληνική κυβέρνηση, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ιδίου φύλου. Θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας σε αυτό το πεδίο και σας παροτρύνουμε να συνεχίσετε την δουλειά σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σε ποια «ισχυρή» νομοθεσία κατά των διακρίσεων αναφέρεται ο κ Κακλίκης; Σε αυτή που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη ή στο πολυαναμενόμενο Σ/Ν «Καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που κολοβωμένο ήλθε και απήλθε στη Βουλή με το φόβο της καταψήφισης; Η Ελλάδα όφειλε να έχει ήδη ενσωματώσει στη νομοθεσία της από τις 28 Νοεμβρίου 2008 τη δεσμευτική απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει υπερψηφίσει.

Δυστυχώς, δηλώσεις σαν κι αυτές του κ. Κακλίκη περισσότερο παραπέμπουν σε φιέστα παραπληροφόρησης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας παρά σε σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά της Πολιτείας και των εκπροσώπων της απέναντι στις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά, διαφυλικά και διεμφυλικά άτομα. Η Πολιτεία δεν έχει κάνει εντός Ελλάδας τίποτα απολύτως κατά της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους. Αντιθέτως, φροντίζει να διαλαλεί στο εξωτερικό – μέσω των εκπροσώπων της – δήθεν «ισχυρές νομοθεσίες» κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Όσο για το θέμα της αναγνώρισης των ζευγαριών του ίδιου φύλου, η Ελλάδα δήλωσε πως δήθεν αυτή την εποχή το εξετάζει (!!!) τη στιγμή που το σχέδιο νόμου για ένα Σύμφωνο Συμβίωσης χωρίς διακρίσεις, έτοιμο από το Δεκέμβριο 2010, αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ας σημειωθεί πως η Ελλάδα, στις 29 Μαΐου 2011, είχε δεσμευθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που εξετάζει τις δύο σχετικές προσφυγές (υποθέσεις Βαλλιανάτος – Μυλωνάς κατά Ελλάδας και C.S. και άλλοι κατά Ελλάδας), πως θα είχε «ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός του 2011 ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου». Την ίδια δέσμευση επανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε επιστολή που μας είχε στείλει στις 22 Ιουλίου 2011. Προφανώς, και τότε ψευδόταν και τώρα ψεύδεται.

Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε στις 7 Μαρτίου 2012 με την ελληνική αντιπροσωπεία να επιδίδεται σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα, στην παρουσίαση ψευδών στοιχείων. Διά στόματος Κακλίκη πληροφορηθήκαμε ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφασίσει την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών, πρώτα θα παραπέμψει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση στο αόριστο μέλλον! Επιπροσθέτως, μάθαμε ότι πρώτον ήδη ισχύει νομοθεσία κατά των διακρίσεων στην Ελλάδα, με αναφορά στο νόμο 3304/2005, χωρίς όμως να παρατεθεί ούτε μια ενδεικτική απόφαση εφαρμογής του –γιατί δεν υπάρχει καμία-, και ότι δεύτερον οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο κατά της ξενοφοβίας [sic].

Δείτε και το σχετικό βίντεο http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/2012/03/panel-discussion-sexual-orientation-and-gender-identity.html μετά από μία ώρα και 42 λεπτά θα φτάσετε στις νέες ψευδείς δηλώσεις του κ Κακλίκη.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Καβγάς στον ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Το θέμα της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των διαφυλικών ατόμων οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και τις περισσότερες αφρικανικές χώρες με τις υπόλοιπες, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οι μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν την προσπάθεια εισαγωγής της αντίληψης περί σεξουαλικού προσανατολισμού στον ΟΗΕ και αποχώρησαν από την αίθουσα του Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Πολιτιστικό πρόγραμμα για παιδιά μεταναστών

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της μουσειοπαιδαγωγικής του δράσης, πρόκειται να υλοποιήσει κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2012 το πρόγραμμα "Δράση 1.11/10 - «Πρόγραμμα “Μουσειο-παιδαγωγικό πολιτιστικό πρόγραμμα για παιδιά μεταναστών” και διεξαγωγή έκθεσης» του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010)" .

Με τη δράση αυτή το μουσείο δίνει σε παιδιά μεταναστών τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε εβδομαδιαία βάση, τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης μέσα από τα οποία θα έρθουν σε επαφή με το μουσείο και τις συλλογές του και θα εκφραστούν καλλιτεχνικά. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2012 και η συμμετοχή των παιδιών σε αυτά είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο έγγραφο, το οποίο παρακαλούμε θερμά να γνωστοποιήσετε ευρύτερα, ώστε η δράση να γίνει γνωστή σε όσες οικογένειες μεταναστών θα είχαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας.

Παράταση προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012.

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Επιβάλλεται να κατασκευαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων, Δικαιοσύνης και Θεσμών της ΔΗΜΑΡ για την ακύρωση της κατασκευής του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Μαρκόπουλο

Άλλο ένα πλήγμα στις αυτονόητες αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία τον 21ο αιώνα αποτελεί η απόφαση του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας για ακύρωση της κατασκευής του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στο Μαρκόπουλο. Μια απλή διαδικασία στις περισσότερες προηγμένες χώρες, και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένη πλέον στη χώρα μας, δεν προωθήθηκε λόγω μιας ακατανόητα υπερσυντηρητικής και αναχρονιστικής συμμαχίας κύκλων που δεν αναγνωρίζουν το στοιχειώδες δικαίωμα της επιλογής. Επιβάλλεται να κατασκευαστεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...