Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Εκθεση «κόλαφος» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

H ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία καταγράφεται η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο το 2013 δημοσιεύτηκε σήμερα και σχετικά με την Ελλάδα αναφέρει πως το φαινόμενο των
«βίαιων συμπεριφορών» εναντίον μεταναστών χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές ασκούν «αποτελεσματικό έλεγχο» στα αρμόδια σώματα ασφαλείας, αν και υπάρχουν καταγγελίες, όπως σημειώνεται, για παραβιάσεις από «ορισμένα μέλη» των υπηρεσιών ασφάλειας.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Πορεία για το Φαρμακονήσι στο λιμάνι του Πειραιά

Σε ένα μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε πρόθεση συγκάλυψης του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι, καλούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών και κόμματα. 


Η συγκέντρωση θα γίνει στις 17.00 στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

«Συγνώμη» ζήτησαν οι κατηγορούμενοι για τον φόνο Λουκμάν Σαχζάντ

Συγγνώμη προς την οικογένεια του θύματος Λουκμάν Σαχζάντ ζήτησαν κατά τις απολογίες τους οι δύο άντρες που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αποποιούμενοι το ρατσιστικό κίνητρο και οποιαδήποτε σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή.


Ο πρώτος κατηγορούμενος Διον. Λιακόπουλος υποστήριξε πως το θύμα που πήγαινε στην εργασία του με το ποδήλατο, έκανε ελιγμούς και δεν τους άφηνε να τον προσπεράσουν. «Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κάνει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος», ανέφερε για τον Λουκμάν. 

Δραματικές μαρτυρίες μεταναστών που περιμένουν να γίνουν νόμιμοι

Δραματικές και απίστευτες ιστορίες που βιώνουν οι μετανάστες περιμένοντας την άδεια παραμονής περιέγραψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συζητούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον μεταναστευτικό κώδικα, η εκπρόσωπος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών Λορέτα Μακόλι.


«Ξέρω μια μάνα. Έχει στο νοσοκομείο το παιδί της με βαριά ασθένεια. Πρέπει να κάνει εγχείρηση το παιδί. Πρέπει η μάνα να υπογράψει. Δεν πάει να υπογράψει γιατί φοβάται. Δεν έχει άδεια παραμονής. Ξέρω μια άλλη μάνα που αρρώστησε βαριά το παιδί της και πρέπει να πάει στο εξωτερικό. Δεν μπορεί να πάει λόγω του ότι δεν έχει άδεια παραμονής. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μια μάνα τριών ανήλικων παιδιών έπαθε εγκεφαλικό. Είναι ανασφάλιστη. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να βοηθήσουμε» ανέφερε.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ για την τροπολογία για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες.


Η θέση της ΔΗΜΑΡ, στο ζήτημα της απόδοσης της ιθαγένειας έχει εκφραστεί με σαφήνεια πολλές φορές στο παρελθόν. Σ’ αυτό το πλαίσιο εκφράστηκε και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, στις 18/02/2014, μέσω του ειδικού αγορητή της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη. 

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα επαναπατρισμού 1.500 μεταναστών ανακοίνωσαν Ελλάδα και Βρετανία

O υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μιλά στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Βρετανίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό

Την έναρξη προγράμματος «εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα προέλευσής τους» - ύψους 2,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών - ανακοίνωσαν από κοινού την Τετάρτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ. 


Το πρόγραμμα αφορά στην εθελοντική επιστροφή μέχρι 1.500 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, καλύπτοντας τα έξοδα επανένταξής τους.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

«Πρωταγωνιστές»: «Έρευνα στο νησί των ναυαγών»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον ψαρά από την Λέρο, Γιάννη Ρουπαλιώτη

ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, στις 23.30, στο MEGA.

Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, άρχισε για τους «Πρωταγωνιστές» λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου.

Ξεκινήσαμε με τους μετανάστες που επέζησαν. 13 Αφγανοί και 2 Σύριοι - 13 άντρες, μια γυναίκα, ένα μωρό. Τους βρήκαμε στην Αθήνα, φιλοξενούμενους σε έναν ξενώνα. Περάσαμε δυο μέρες μαζί τους. Αμέσως μετά φύγαμε για το Φαρμακονήσι. Λέρο δηλαδή, και από εκεί με «φουσκωτό» για την «Φαρμάκω» -έτσι λένε οι ντόπιοι ψαράδες το «νησί των ναυαγών».

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακρίτρια ζήτησε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη! - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε όσα είπε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο του Mega!


Μέσα από το δελτίο του Μega, έγινε γνωστό σήμερα πως η ανακρίτρια της Κω, Σταμολέκα, ζήτησε με έγγραφο από το κανάλι να σταματήσει το τρέιλερ και να μη μεταδοθεί η εκπομπή  ''Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η ανακρίτρια αναφέρει πως η εκπομπή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανακρίσεις.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Φαρμακονήσι: Η Frontex επιβεβαιώνει πλαστότητα «καταθέσεων» που δημοσιοποίησε το Λιμενικό

Το σημείωμα της Frontex για την τραγωδία στις 20 Ιανουαρίου 2014 κοντά στο Φαρμακονήσι που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 5 Φεβρουαρίου 2014 επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλαστότητα των «καταθέσεων» των διασωθέντων που δημοσιοποίησε το Λιμενικό στις 24 Ιανουαρίου 2014.


H Frontex αναφέρει πως το Λιμενικό της είπε στις 20 Ιανουαρίου 2014 (λίγες ώρες μετά την τραγωδία): «Για λόγους ασφαλείας (λόγω έντονης θαλασσοταραχής) το σκάφος του Λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό με τους μετανάστες προς το Φαρμακονήσι.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Η κατάρα του να είσαι γυναίκα στο Ιράκ: Φυλακίζονται, βασανίζονται και βιάζονται από τις Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας

Τον περασμένο Ιούλιο, μία γυναίκα που κρατείτο σε πτέρυγα μελλοθάνατων Ιρακινής φυλακής, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Χρησιμοποιώντας πατερίτσες, η γυναίκα βρισκόταν σε πολύ άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση, ως αποτέλεσμα αδιάκοπου ξυλοδαρμού και ηλεκτροσόκ επί εννιά ημέρες.

Πόσο υποστηρίζει η Ευρώπη τους ομοφυλόφιλους; -Ο χάρτης σεβασμού της σεξουαλικής ελευθερίας με τα χαμηλά ποσοστά

Το ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) είναι ένας σύλλογος της διεθνούς ένωσης ομοφυλόφιλων που εργάζεται για την ισότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα των γκέι αντρών και γυναικών, τρανς και διαφυλικών ατόμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση στην οποία υπάγονται 45 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη. 

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Συγκεντρώσεις γκέι ακτιβιστών σε 19 πόλεις του κόσμου κατά της ρωσικής κυβέρνησης

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της ρωσικής κυβέρνησης για τους ομοφυλόφιλους διοργανώνουν την Τετάρτη σε 19 πόλεις του πλανήτη υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι ακτιβιστές θέλουν να ασκήσουν πίεση στους χορηγούς της διοργάνωσης να καταγγείλουν τον επίμαχο νόμο της Ρωσίας που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», στην ουσία νόμο κατά των γκέι, των λεσβιών και των διεμφυλικών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...