Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Προστασία» ή ρατσισμός πίσω από επιθέσεις στον Αγ.Παντελεήμονα

Ατομα αλβανικής υπηκοότητας που «πωλούν προστασία» στην ευρύτερη περιοχή ή εθνικιστές κρύβονται πίσω από την επίθεση 15 ατόμων, το βράδυ της Τρίτης, σε κατάστημα Internet Cafe στην οδό Αλκιβιάδου 101, που ανήκει σε δυο Αφγανούς στο οποίο συχνάζουν μετανάστες; Απάντηση στο ερώτημα αυτό ευελπιστούν ότι θα έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που έχει ξεκινήσει για το περιστατικό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους Αλβανοί οι οποίοι εκβιάζουν αλλοδαπούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Όπως καταγγέλλουν, δε, Πακιστανοί, Μαγκλαντεσιανοί, Κινέζοι και Αφγανοί που διατηρούν καταστήματα στη περιοχή, κυρίως πώλησης κινητών τηλεφώνων, ψιλικών, ενδυμάτων ανά διαστήματα τους επισκέπτονται Αλβανοί και τους ζητούν διάφορα χρηματικά ποσά που ξεκινούν από 300 – 400 ευρώ κάθε μήνα προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία».

Όταν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αντιδρούν, κυρίως με την αιτιολογία ότι τα κέρδη τους είναι αρκετά περιορισμένα και δεν έχουν δυνατότητα να δίνουν και τα χρήματα που τους ζητούν, πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού, ενώ οι δράστες παράλληλα προκαλούν ζημιές στα καταστήματα τους. Ωστόσο, επειδή φοβούνται για αντίποινα δεν πηγαίνουν να καταγγείλουν τα περιστατικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και έτσι οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την ακριβή έκταση του φαινομένου. 

Παράλληλα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο το επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης να σχετίζεται με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που προκαλούν ζημιές σε επιχειρήσεις αλλοδαπών για να τους εκφοβίσουν. 

Μάλιστα μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων σε ανακοίνωση τους καταγγέλλουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται «ακροδεξιοί οι οποίοι την Τρίτη εξαπέλυσαν «πογκρόμ» εναντίον αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα προκαλώντας ζημιές σε δυο μαγαζιά και σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων και χτυπώντας μετανάστες με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από το Μπαγκλαντές».
Μάλιστα στις 8 Ιουνίου σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό» επισημαίνονταν πως τρία άτομα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν 30χρονο από το Πακιστάν ο οποίος μόλις είχε βγει από το 
InternetCafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...