Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Tην Τετάρτη πλησιάζει τη Γάζα το πλοίο του ιδρύματος Καντάφι με ανθρωπιστική βοήθεια

Την Τετάρτη υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα ύδατα έξω από τη Γάζα το φορτηγό πλοίο που ναύλωσε το Ίδρυμα Καντάφι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Το απόγευμα της Δευτέρας το πλοίο βρισκόταν ανοικτά της Κρήτης.

«Δεν μεταφέρουμε όπλα ή ύποπτα προϊόντα. Μόνο τρόφιμα και φάρμακα, και ειρηνικοί πολίτες βρίσκονται επί του πλοίου» τόνισε ο Μασαλά Ζουέι, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καντάφι -του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιου του Λίβυου ηγέτη- που βρίσκεται πάνω στο πλοίο.

«Οι Ισραηλινοί μπορούν να ελέγξουν το πλοίο και εάν έχουν έστω και λίγη ανθρωπιά θα μας αφήσουν να αγκυροβολήσουμε στη Γάζα» πρόσθεσε τηλεφωνικά η ίδια πηγή που ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να επιτραπεί η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει από το Σαββατοκύριακο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στο πλοίο να ξεφορτώσει βοήθεια στη Γάζα. «Κανένα πλοίο δεν θα φτάσει στη Γάζα, δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση της κυριότητάς μας» είχε αναφέρει σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Eξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ συμβούλευσε «τους οργανωτές της επιχείρησης να πλεύσουν προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντότ ή απ' ευθείας στο αιγυπτιακό λιμάνι Αλ-Αρίς» και η βοήθεια θα μοιραστεί από τους Ισραηλινούς.

Το φορτίο περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα. Η ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελείται από 2.000 τόνους τρόφιμα (αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι, τοματοπολτό, λάδι κλπ) και φάρμακα, αποστέλλεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης, πρόεδρος και ιδρυτής του οποίου είναι ο Σάιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Μοαμάρ Καντάφι, και έχει αποδέκτη την Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...