Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ακυρώθηκε παρέλαση στη Σαντορίνη μετά από απειλές ρατσιστών !

Tρεις μόλις εβδομάδες μετά την επικίνδυνη έκταση που έλαβε ένας εφηβικός καβγάς κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης, ρατσιστικό αίτημα – συνοδεία απειλών - εκ μέρους κατοίκων του χωριού Καμάρι στο ίδιο νησί οδήγησε σε ακύρωση της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μαθητική παρέλαση στο Καμάρι Σαντορίνης έλαβε η διευθύντρια του σχολείου, έπειτα από παρέμβαση κατοίκων που απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που κρατήσει τη σημαία ο Αλβανός μαθητής που είχε οριστεί σημαιοφόρος.Η απόφαση να κρατήσει τη σημαία ο αλβανικής καταγωγής μαθητής λήφθηκε έπειτα από κλήρωση λόγω ισοψηφίας 4 παιδιών, 2 Αλβανών και 2 Ελλήνων.
Στο Καμάρι υπάρχει ένας πυρήνας νεοταξιτών, οι οποίοι δηλώνουν και υπογράφουν και τα συνθήματά τους ως «Νέα Τάξη», που δυσφόρησε μπροστά στην απόφαση να είναι σημαιοφόρος ένα παιδί αλβανικής καταγωγής και απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες η παρέλαση. Λόγω των απειλών, μάλιστα, ορισμένοι γονείς επέλεξαν να μην πάνε τα παιδιά τους στην παρέλαση.
Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε το τοπικό γραφείο εκπαίδευσης για τς απειλές, το οποίο απάντησε ότι θα ειδοποιηθεί η αστυνομία για να παραστεί στην παρέλαση. Όντως, μικρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν σήμερα στο Καμάρι, με δόκιμους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως σημειώνουν κάτοικοι, έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στο νησί.
Από την πλευρά τους, οι νεοταξίτες ζήτησαν και τη συνδρομή των «αγανακτισμένων» με το αλβανικό στοιχείο Εμποριανών λόγω των πρόσφατων γεγονότων εκεί. Οι κάτοικοι του Εμπορίου, ωστόσο, δεν πήγαν σήμερα στο Καμάρι για να συμπαρασταθούν στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.
Λίγο πριν την έναρξη της παρέλαση, μέλη της ομάδας στάθηκαν στη μέση του δρόμου, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει η παρέλαση αν κρατήσει τη σημαία Αλβανός μαθητής. Φοβούμενη επεισόδια, μετά την κατάθεση του στεφάνου, η διευθύντρια αποφάσισε να μη γίνει η παρέλαση και απέσυρε τα παιδιά στο σχολείο.
Ορισμένοι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν στην εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και η Ειρήνη Κωχ, αδερφή της τραγουδίστριας Μαρίζας Κωχ. Μέχρι εκεί όμως. Εκ μέρους του χωρίου δεν υπήρξε κάποια δυναμική προσπάθεια να μην περάσει το ρατσιστικό αίτημα. ΑΠΟ ΤΟ TVXS,GR

11 σχόλια:

  1. den einai etsi opos ta lete gia mena kala kanane kai akiro8ike. ma8ete prota pos einai ta pragmata kai meta na grafete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala kanane kai den afisane kai den htan ratsistes opos lete ma8ete prota kai meta na grafete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να διορθωσω λιγο τις παραπανω πληροφοριες σας
    1oν ηταν μαθητρια και οχι μαθητης
    2ον δεν απειληθηκε κανεις υπήρχε συμφωνία μεταξύ των κατοίκων του χωριού να μην γίνει κανένα επεισόδιο και πάνω από όλα να μην πειράξει κανείς κανένα παιδί
    3ον δεν ζητηθακε συμπαρασταση των κατοικων του Εμπορειου.
    4ον η κυρία Κωχ απλως παρεβρισκόταν στον χωρο και δεν συνεβαλε καθολου στο να "ηρεμήσουν τα πνευματα" ισα ισα που όλοι οι υποψηφιοι εβγαλαν την ουρά τους απ'εξω μην χάσουν κανενα ψηφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην γραφετε οτι θελετε, οι κατοικοι τοu χοριοu και τα παιδια φερτικαν αψογα και τιμισαν το πιστεβω τουσ με μεγαλη αξια και σεβασμο προσ ολουσ οσοι βρεθηκαν εκει. και πανω απο ολα τιμισαν τιν εκκλισια και τι θρισκοια τουσ.ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΥΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η παρέλαση ακυρώθηκε για την ασφάλεια και μόνο των παιδιών. Υπήρχαν απειλές ότι θα άρπαζαν από τα χέρια της μαθήτριας τη σημαία. θα διαδραματιζόταν στιγμές απείρου κάλλους!!! Και όλα αυτά στην Ελλάδα που γνωρίζει καλά τι θα πει μετανάστευση και σε ένα σχολείο με πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών μαθητών. Ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά γιατί έγινε ότι έγινε και πως έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αδελφή μου , η Μαριάννα Πελέκη, είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίου και μου είπε ότι η παρέλαση έγινε κανονικά. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, για το 2010 μιλάτε; Δεν το πρόσεξα. Συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...