Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ασπρόπυργος: έστω και καθυστερημένα αντέδρασε ο ΣΥΝ...

Η Νομαρχιακή επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΣΥΝ με αφορμή άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το Σάββατο 9/7/2011 που αφορούσε συγκέντρωση κατοίκων στην περιοχή «Νεόκτιστα» του Δήμου Ασπροπύργου και όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι συμμετείχε και ο ΣΥΝ, προς όφελος της ενημέρωσης και μόνο η Νομαρχιακή Επιτροπή κάνει τις εξής διευκρινίσεις:
1. Ο ΣΥΝ και οι οργανωμένες του δυνάμεις στην περιοχή ουδεμία συμμετοχή είχαν και κανένα μέλος ή στέλεχος της αυτοδιοίκησης του κόμματος δεν συμμετείχε σε αυτή τη συγκέντρωση, στην οποία όπως πληροφορηθήκαμε ακριβώς λόγω της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής είχε πάρει ένα χαραχτήρα ρατσιστικό και ξενοφοβικό.
2. Σε όλους τους Έλληνες πολίτες είναι γνωστή η ευαισθησία της αριστεράς και του ΣΥΝ ειδικότερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον ΣΥΝ η ιδιαιτερότητα των Ρομα είναι στοιχείο πολιτισμικού πλούτου στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση φασιστοειδείς αντιλήψεις περί «ξεβρομίσματος» της περιοχής από ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό της αριστεράς.
Έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει το ξεκλήρισμα των Ρομα πρώτα, των Εβραίων μετά και στο τέλος των αριστερών και κομμουνιστών στα διάφορα στρατόπεδα της Γερμανίας.
3. Τα προβλήματα βέβαια στην περιοχή Ασπροπύργου είναι εκρηκτικά και η συμβίωση μεταξύ φτωχών ανθρώπων που περιθωριοποιούνται συνεχώς με τις τεράστιες ελλείψεις υποδομών φοβερά δύσκολες . Η απάντηση όμως με μεθοδολογίες πογκρόμ, κοινωνική βαρβαρότητα και πολέμους μεταξύ φτωχών και ταλαιπωρημένων ανθρώπων είναι καταστροφή. Επομένως, μια δύναμη της αριστεράς ποτέ δεν θα ανεχόταν τέτοιου είδους επιλογές και λογικές.
4. Τέλος θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση στα «Νεόκτιστα» Ασπροπύργου του επικεφαλής του ανεξάρτητου ενωτικού συνδυασμού ,που δεν είναι μέλος του ΣΥΝ, αλλά εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και μόνο. Φυσικά ο ίδιος εξέφρασε, από ό,τι πληροφορηθήκαμε, την κάθετη αντίθεση του σε απόψεις ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...