Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για το σχέδιο νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας»

Σε εκκρεμότητα παραμένει επεξεργασμένο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, αναφέρουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με ερώτησή τους στη Βουλή και επισημαίνουν:

"Από τον Δεκέμβριο του 2011 βρίσκεται σε εκκρεμότητα σχέδιο νόμου για την «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας». Η εκκρεμότητα αφορά τόσο την κατάθεση όσο και τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2011 και είχε συζητηθεί στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, χωρίς όμως να κατατεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Τα πρόσφατα και ολοένα αυξανόμενα περιστατικά βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας καθιστούν επιτακτική την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα αποτρέπει την εμφάνιση ανάλογων περιστατικών.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεστε και πότε να εισάγετε στην Ολομέλεια προς συζήτηση το συγκεκριμένο σχέδιο νόμο;"

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ:Αναγνωστάκης Δημήτρης, Βουδούρης Οδυσσέας, Γιαννακάκη Μαρία ,Κυρίτσης Γιώργος ,Λυκούδης Σπύρος , Μάρκου Κατερίνα
Μιχελογιαννάκης Γιάννης , Μουτσινάς Πάρης, Ξηροτύρη Ασημίνα, Οικονόμου Βασίλης , Πανούσης Ιωάννης, Ρεπούση Μαρία, Τσούκαλης Νίκος , Φούντα Νίκη. Ψαριανός Γρηγόρης και Ψύρρας Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...