Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πανούσης (ΔΗΜΑΡ): Απαραδεκτες οι συνθήκες κράτησης στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης Γεωργιανής υπηκόου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη. 

Ο Γιάννης Πανούσης αναφέρει σχετικές καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με το συγκεκριμένο χώρο, οι οποίες πέρα από το θέμα των συνθηκών κράτησης, εστιάζουν στη δυσχέρεια πρόσβασης στην υπηρεσία κατάθεσης ασύλου και στα περιστατικά επιλήψιμης συμπεριφοράς απέναντι σε ευαίσθητες ομάδες όπως οι γυναίκες και τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.

Ο Γιάννης Πανούσης, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα επιβαρυμένη λειτουργία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ερωτά τον Υπουργό εάν είναι γνώστης των συγκεκριμένων καταγγελιών οι οποίες οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας από το ΕΔΑΔ και αν προτίθεται να ενισχύσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αλλά και την εξάλειψη των προβλημάτων που σχετίζονται με το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...