Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Οριστικά το Τζαμί στο Βοτανικό…

Χρειάστηκαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για να αρχίσει η ανέγερση χώρου προσευχής των μουσουλμάνων,στο Βοτανικό.

Μετά την ενσωμάτωση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων, όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2011 και το κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ…

Αρχές του 2000 προωθούνταν η δημιουργία τεμένους στην Παιανία, όμως το εγχείρημα ναυάγησε και πλέον η υλοποίηση της εγκατάστασης έχει χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, στο ακίνητο της πρώην βάσης του Ναυτικού. Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά στο νομοσχέδιο για την ενέργεια, αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΛΑ.ΟΣ απεσύρθη.

Δαπάνη 15 εκατ. ευρώ

Η εγκατάσταση –θα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 μουσουλμάνους– θα υλοποιηθεί με δαπάνες του Δημοσίου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει θεσμοθετηθεί από το νόμο 3512 του 2006. Όπως προβλέπεται, η «ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, θα ιδρυθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Οι τακτικοί πόροι του Ν.Π.Ι.Δ. θα προέρχονται από επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα συμμετέχει ένας γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομίας με τον αναπληρωτή του.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η μελέτη για την εγκατάσταση και την κατασκευή του Τεμένους για λογαριασμό του Δημοσίου θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το Τέμενος θα παραχωρηθεί δωρεάν, επ’ αόριστον, στην Επιτροπή από το Δημόσιο στο οποίο θα ανήκει η κυριότητά του.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...