Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Παρατηρητήριο Ελσίνκι: «Ντροπή σ’ όσους συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ»


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) χαιρετίζει τη χωρίς περιστροφές καταδίκη από τους γάλλους σοσιαλιστές το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του αντισημιτικού, ξενοφοβικού, ομοερωτοφοβικού, ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Μια καταδίκη που έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη στήριξη ή τη συνένοχη σιωπή όλων των ελληνικών κομμάτων (πλην των Οικολόγων Πράσινων) που φυσικά είναι συνεπής με την πολύχρονη νομιμοποίηση του ΛΑΟΣ και την εκλογική συμπόρευση όλων (πλην του ΚΚΕ) στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΣΚ) χαρακτήρισε «σοκ» την εξέλιξη αυτή και πρόσθεσε πως «οι γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να συγχαρούν την κυβέρνηση Παπαδήμου». Πρόσθεσε δε πως «σε τίποτε δεν μπορεί να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση», αντίθετα δε «σε μιαν οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση της πολιτικής και της δημοκρατίας». Ο βουλευτής του ΣΚ Γαλλίας και ιδρυτικό μέλος της SOS Racisme Julien Dray σχολίασε στο twitter: «ντροπή σε αυτούς που δέχονται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση με τους απογόνους των ελλήνων συνταγματαρχών» (http://www.francetv.fr/2012/entree-de-lextreme-droite-dans-le-gouvernement-grec-un-choc-pour-le-ps-11071και http://twitter.com/#!/juliendray/status/135154852287356928).
Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), στην έκθεσή της για την Ελλάδα που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο 2009, είχε επισημάνει το ρατσιστικό χαρακτήρα του ΛΑΟΣ και είχε ζητήσει τη δίωξή του με τον αντιρατσιστικό νόμο (http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-IV-2009-031-GRC.pdf):
«Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ, που έλαβε περίπου 3% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2007, κάνει συχνά δημόσια αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις, κατηγορώντας ακόμη τους μετανάστες  για αύξηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά και της βίας.  Έως τώρα, δεν έχει διωχθεί για καμία από αυτές τις δηλώσεις σύμφωνα με το Νόμο 927/1979. (…) Η ECRI παροτρύνει τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι ο Νόμος 927/1979 εφαρμόζεται όσον αφορά όλα τα δημόσια πρόσωπα που χρησιμοποιούν ρατσιστικό λόγο.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...