Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας Παλαιστίνιου πρόσφυγα στο ΑΤ Δραπετσώνας

Ο 28χρονος Ιμπραχήμ Φράζ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας, καθώς αντί για φάρμακο, οι αστυνομικοί του έδωσαν σαμπουάν, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. 

Η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της περιγράφει τα περιστατικά και το διάλογο που είχαν:

  «Η συζήτηση μαζί του ήταν αποκαλυπτική για τις απάνθρωπες συνθήκες και τους συστηματικούς βασανισμούς και τους ξυλοδαρμούς μέσα στο ΑΤ Δραπετσώνας, από αστυνομικούς, κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Ο ίδιος είναι απελπισμένος από την κακομεταχείριση και την παρατεταμένη φυλάκιση. «Δεν έχει νόημα η ζωή μου. Έφυγα από τη Γάζα για να ζήσω. Δεν θέλω βοήθεια από κανένα. Θα προσπαθήσω ξανά να αυτοκτονήσω. Πείτε το στους αστυνομικούς για να χαρούνε».
Επέμενε πολύ για τις συνθήκες στο κρατητήριο, όπου ο καθαρισμός του χώρου ήταν εντελώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα αφόρητη δυσοσμία»

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την καταγγελία «πρόκειται για εγκληματική αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ, τόσο των κρατούμενων προσφύγων, που την έκαναν ακόμη πιο βάρβαρη όταν αντιμετώπισαν με καταστολή την απεργία πείνας που ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης ή σε κρατητήρια των Αστυνομικών τμημάτων, σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων, με κακομεταχείριση και βασανισμούς από αστυνομικά όργανα».

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Ν.Δένδια και Α.Ρουπακιώτη για την διερεύνηση των συνθηκών κράτησης του Παλαιστίνιου πρόσφυγαμ καθώς και  την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας, των κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...