Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια οι πρόσφυγες μέσα σε έναν χρόνο

Σχεδόν ένας στους δύο πρόσφυγες είναι ανήλικο παιδί


Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία πάνω από επτά εκατομμύρια πρόσφυγες καταγράφηκαν το 2012, εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από τη Συρία.
Βάσει της έκθεσης Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR), συνολικά περισσότεροι από 45,2 εκ. άνθρωποι το 2012 ζούσαν εκτοπισμένοι από τις εστίες τους.

Όπως αναφέρει η έκθεση πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από το 1994, ενώ από αυτούς τα 15,4 εκ. είναι πρόσφυγες (4,9 εκ. εκ των οποίων είναι Παλαιστίνιοι), τα 28,8 εκ. είναι εκτοπισμένοι και οι 937.000 άνθρωποι ζητούν άσυλο. Μάλιστα, κατά το ήμισυ κατάγονται από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Σουδάν και τη Συρία

«Πρόκειται για πραγματικά ανησυχητικούς αριθμούς. Αποτυπώνουν τις δυσκολίες της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την πρόληψη συγκρούσεων και την προώθηση λύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του UNHCR, Αντόνιο Γκουτέρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας νέος πρόσφυγας «γεννήθηκε» κάθε 4,1 δευτερόλεπτα το περασμένο έτος. «Γεγονός που σημαίνει ότι κάθε φορά που κάποιος ανοιγοκλείνει τα μάτια του, ένας άλλος άνθρωπος ξεριζώνεται», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί ότι το 46% των προσφύγων που καταγράφηκε το 2012 είναι ανήλικα παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...