Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΗΜ.ΑΡ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών-Πολύκεντρο

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενο από τη Μ. Ρεπούση, τη Δ. Καλλιπολίτη, την Α. Αναγνωστοπούλου, την Σ. Ανδριοπούλου, την Ε. Μποσινάκου, την Σ. Πλούμπη και την Α. Καραγεωργίου, επισκέφτηκε σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών-ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα Ισότητας κ. Στρατηγάκη. Το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε επίσης με τις υπεύθυνες και τις συμβούλους του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών-ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
  • Η πολιτική της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων την τελευταία διετία.
  • Η αναγκαιότητα της δημιουργίας του Πολύκεντρου Γυναικών.
  • Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, καθώς και των αντίστοιχων ανά την επικράτεια Κέντρων.
  • Η στήριξη των πολιτικών κομμάτων στις πολιτικές ισότητας των φύλων.
Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε την Απολογιστική Έκθεση των δράσεων του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013» που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο του2009 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ, ως επέκταση του Συμβουλευτικού Κέντρου της Γραμματείας, εντάσσεται στο Πανελλαδικό Δίκτυο 61 δομών για την καταπολέμηση της βίας (Τηλεφωνική Γραμμή SOS, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες) που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα και υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...