Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Κώδικα Μετανάστευσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Κώδικα Μετανάστευσης:
 Η συνέχιση του ρατσιστικού κατήφορου των κυβερνήσεων με την άρνηση της νομιμοποίησης των μεταναστών, ακόμη και αυτούς που βρίσκονται μέχρι και εννέα χρόνια στη χώρα, επιβεβαιώνεται μέσα από το σχέδιο του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής.  Καμία πρόβλεψη για την επαναφορά στη νομιμότητα όλων αυτών, που υπό την πίεση της κρίσης ή των απρόθυμων να αναλάβουν τα ασφαλιστικά έξοδα εργοδοτών τους, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους τα προηγούμενα χρόνια.
Το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι όχι μόνο η μη νομιμοποίηση των νεοεισερχόμενων μεταναστών αλλά και η απονομιμοποίηση των επί πολλών ετών διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα. Οι “νόμιμοι” να μετατραπούν σε “παράνομους”, να οδηγηθούν στα κέντρα κράτησης, στρατόπεδα συγκέντρωσης και να απελαθούν.
§       Απαιτούμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
§       Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης.
§       Να αποσυνδεθούν οι άδειες διαμονής από τα ένσημα και το εισόδημα.
§       Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.
§       Πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Απέναντι στην κρίση και στα αφεντικά, απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, των απολύσεων και του ρατσισμού, απέναντι στη βαρβαρότητα των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες είμαστε ενωμένοι.
Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των πολιτικών λιτότητας, πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στο νεοναζισμό στην Ευρώπη και στη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.
Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με τα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...