Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ψαριανός: Αναγκαίες οι συνέργιες για αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης

"Η σημερινή επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλστρομ και συνάντησή της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ήρθε να επιβεβαιώσει τις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα συνεργιών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, με άξονες τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα".

Αυτό τονίζεται σε δήλωση του βουλευτή Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, με αφορμή τη συνάντηση Δένδια - Μάλστρομ .



Όλη η δήλωση έχει ως εξής:

"Στο από 18.09.12 Δελτίο Τύπου του Γρηγόρη Ψαριανού, με αφορμή την επίσκεψή του μαζί με την βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα στη Σμύρνη και συνάντησή τους με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Hamza Dag και Ali Aslik όπου και συμφωνήθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών και για το θέμα της μετανάστευσης, αναφέραμε ότι:

«Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν και παραμένει, πως το σύνολο των προβλημάτων με τους μετανάστες, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, και τους πρόσφυγες μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνέργιες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και μάλιστα με ενέργειες που να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν τα προβλήματα της αναγκαστικής μετανάστευσης».

Παράλληλα, τονίζαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος με την αύξηση του κύματος μεταναστών λόγω και της αναγκαστικής μετανάστευσης των Σύρων προσφύγων.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση μας για το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι και η αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Η σημερινή επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλστρομ και συνάντησή της με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ήρθε να επιβεβαιώσει τις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα συνεργιών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, με άξονες τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ελπίζουμε μετά και τη συμφωνία των 13 σημείων μεταξύ επιτρόπου και υπουργού, στα οποία περιλαμβάνονται και δικές μας προτάσεις και θέσεις, οι αρμόδιοι φορείς να κινηθούν για την αποτελεσματικότερη και μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων με την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας και με τη Τουρκία, όπως αναφέρθηκε και η επίτροπος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η Ε.Ε. «θα ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία να επικυρώσει τη συμφωνία για επανεισδοχή, ενώ μέχρι τη στιγμή αυτή θα της υπενθυμίζει την αναγκαιότητα να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της. Για τον σκοπό αυτόν, η Επιτροπή θα έλθει σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας διάλογος και συνεργασία, σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...