Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) για τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά ομοφυλοφίλων

Στις αυξανόμενες επιθέσεις κατά ομοφυλοφίλων, αναφέρεται η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση με ερώτησή της στη Βουλή.

Το  πλήρες κείμενο της ερώτησης: 
"Κύριε Υπουργέ,
Το Υπουργείο στο οποίο είστε  επικεφαλής έχει ως βασική αποστολή την ασφάλεια και προστασία του πολίτη. Τελευταία όμως πολλοί πολίτες γίνονται έρμαιο επιθέσεων βίας, ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων. Πρώτα ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, τώρα οι ομοφυλόφιλοι. Αύριο κανείς δεν ξέρει. Η ιστορία μας διδάσκει ότι αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο ενδέχεται να είναι πολύ αργά.
Σε έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής  Βίας για την ραγδαία αύξηση των  ομοφοβικών επιθέσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι “Εβραίοι” της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Είναι και οι γκέι, οι Ρομά και άλλες ομάδες». Φοβόμαστε ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει το αυτονόητο επίπεδο ασφάλειας. 
Την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της αντιφασιστικής επιτροπής κατοίκων Μεταξουργείου, για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν παρατηρηθεί στη γειτονιά, ομάδα αποτελούμενη από 15 άτομα επιτέθηκε στους διαδηλωτές μη διστάζοντας να τους απειλήσει με μαχαίρι, επιβάλλοντας και επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο καθεστώς τρόμου στη γειτονιά. Η ευθύνη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επικρατούσα κατάσταση είναι τεράστια και παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ομοφοβικών επιθέσεων, πως προτίθεται να χειριστεί το γεγονός ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν φοβάται δημόσια να εξαπολύει απειλές μίσους λέγοντας «Σύντομα θα έρθει η ώρα σας».
Επειδή το κράτος δικαίου  δεν μπορεί να μετατρέπεται σε κράτος φόβου,
Επειδή τέτοιου είδους επιθέσεις οφείλουν να έχουν την άμεση απάντηση μιας ευνομούμενης πολιτείας,
Επειδή ο σεξουαλικός  προσανατολισμός και η ταυτότητα  του φύλου αποτελούν οικουμενικά  δικαιώματα του ανθρώπου και πρέπει να προστατεύονται από κάθε ευνομούμενο  κράτος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  1. Ποια η θέση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις αυξανόμενες ομοφοβικές επιθέσεις και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου;
  2. Ποιος ο αριθμός των συλληφθέντων για τέτοιες επιθέσεις;

Η ερωτώσα βουλευτής
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...