Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFICKING

H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στις 7:00 μ.μ.ενημερωτικό σεμινάριο πάνω στο διεθνές έγκλημα του trafficking, την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση.

Το σεμινάριο, με τίτλο Human Trafficking and Modern-day Slavery, έχει διάρκεια 90 λεπτά, πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει αποσπάσματα από βραβευμένα ντοκιμαντέρ, στατιστικά στοιχεία, αφηγήσεις θυμάτων traffickingκαθώς και δημιουργίες νέων ελλήνων καλλιτεχνών και μουσικά βίντεο κλιπ.

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ελάχιστα για το σύγχρονο δουλεμπόριο  ανθρώπων, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έγκλημα απίστευτης σκληρότητας και έκτασης, με ταχύτατους ρυθμούς εξάπλωσης, που αποφέρει τεράστια κέρδη σε δίκτυα παράνομης δραστηριότητας. Το ΝO Project είναι ανεξάρτητη πρωτοβουλία κατά του trafficking, εστιάζοντας στο θέμα της αυξανόμενης ζήτησης για θύματα εργασιακού και σεξουαλικού trafficking. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων πάνω στο έγκλημα αυτό μέσα από την μουσική, τα εικαστικά, την εκπαίδευση και τα κοινωνικά μέσα.  To ΝO Project  εμπιστεύεται τις δυνάμεις και τις δεξιότητες που διαθέτουν οι νέοι για να επηρεάσουν την κοινωνία μας και να αλλάξουν συμπεριφορές. Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει λάβει καμιά οικονομική χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητους οργανισμούς ή ιδιώτες.

H εκστρατεία αυτή είναι αποτέλεσμα δίχρονης έρευνας στην οποία έχουν συμβάλλει δικηγόροι, εγκληματολόγοι, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, το γραφείο αντί-trafficking του Υπουργείου Εξωτερικών, σχολικοί σύμβουλοι, καθηγητές, ψυχολόγοι, γονείς, έφηβοι αλλά και μη-κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να στηρίζουν θύματα trafficking σε οργανωμένα καταφύγια ή ακόμα και στους δρόμους. Το ΝO Project  βρίσκεται σε στενή επαφή με καταξιωμένες εκστρατείες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως η LOVE146, και είχε την ευθύνη της ελληνικής εκδοχής της πρωτοβουλίας MTVΕΧΙΤ. Ιδρυτικό μέλος του ΝOProject  είναι η Judy Boyle, απόφοιτος του Harvard που έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και τη συγγραφή. Τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιεί σεμινάρια multimedia για τη σύγχρονη δουλεία σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΝO Project μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thenoproject.org .
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...