Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

VIDEO: Οι νέοι της Αθήνας ενάντια στην ομοφοβία

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/a2e4a9e87512c1db9bdf53c4bfc14071_M.jpg?t=1305654865
Η κοινότητα LGBTQ νέων της Αθήνας, Colour Youth ανεβάζει ένα video με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην ομοφοβία στηρίζοντας τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η πρώτη φορά για πού άκουσα για τους Colour Youth, την κοινότητα νέων που προασπίζεται και ενημερώνει για τα δικαιώματα των LGBTQ εφήβων και των νέων ήταν κατά τη διάρκεια μίας εκπομπής του MAD TV για τα social networks που συμμετείχα. Οι ιθύνοντες της εκπομπής επέλεξαν να δείξουν το viral video των παιδιών που σχολίαζε με όμορφο και έξυπνο τρόπο την απόφαση του MAD TV και του MTV να λογοκρίνουν τα gay φιλιά από το video clip του «Fireworks» της Katy Perry και του «Raise your glass» της Pink.

Οι νέοι που γύρισαν το video ήταν καυστικοί απέναντι στην αναχρονιστική αντίδραση της τηλεόρασης που απέκρυψε από τα video το φιλί δύο αγοριών σε μία προσπάθεια να «προστατέψει» τους εφήβους από ένα κίνδυνο που είναι τόσο υπαρκτός όσο και οι ήρωες του Lord of the Rings ή του Star Wars, και κατάφεραν να περάσουν ένα μήνυμα χωρίς τις υπερβολές και φαμφάρες που κατά καιρούς χρησιμοποιούν ψευτοακτιβιστές. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τα πόσο uber cool και ακομπλεξάριστα είναι τα μέλη της κοινότητας, τότε η γη είναι τετράγωνη.

Μετά από μία σειρά δράσεων, η ομάδα τους μεγαλώνει και οργανώνεται περισσότερο και όπως αναμενόταν, σήμερα που είναι η παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας έκανε άλλη μία ενέργεια για να δείξει την αλλαγή που έχει ήδη συντελεσθεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά και τα πολλά που απομένουν ακόμα να γίνουν για να επιτευχθεί η απόλυτη ισότητα με όλους τους straight πολίτες της χώρας. Δείτε το video και θα καταλάβετε γιατί ενέργειες νέων σαν και αυτές αξίζουν τη στήριξη μας.

Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση της κοινότητας κάντε κλικ στο site τους (www.colouryouth.gr) ή στη σελίδα τους στο Facebook, Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...