Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Σπιλώνουν το πρόγραμμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ"

"Διοικητής, εισαγγελία και πληρωμένοι δημοσιογράφοι στη μάχη της σπίλωσης του προγράμματος απεξάρτησης 18 ΑΝΩ" καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι:

"Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διάφορες απίστευτες δημοσιογραφικές «αποκαλύψεις», χωρίς βέβαια καμία συνέχεια, οι οποίες προέρχονται από «ασφαλείς κυβερνητικές πηγές» (λέγε με: non paper). Το συγκρότημα Μπόμπολα- Λαμπράκη πρωτοστατεί σε τέτοιες πρακτικές.
Τελευταίο κρούσμα, η σπίλωση του προγράμματος απεξάρτησης 18 ΑΝΩ (και μέσω αυτού της υπεύθυνης του προγράμματος ψυχιάτρου και αγωνίστριας Κατερίνας Μάτσα) ως «χώρου υποδοχής κλοπιμαίων» και ο στιγματισμός όσων καταβάλουν μια τεράστια προσπάθεια για να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά μέσα από τις διαδικασίες του 18 ΑΝΩ ως «παραβατικών».
 Όλα αυτά γιατί πρώην τοξικοεξαρτημένοι οι οποίοι βρίσκονται στην απεξάρτηση «τόλμησαν» να κατέβουν στην παλλαϊκή διαδήλωση της 12 Φεβρουαρίου, αλλά και γιατί η υπεύθυνη του Προγράμματος Κ. Μάτσα τολμά να αμφισβητεί τα «πεπραγμένα» του Υπουργού Λοβέρδου που προσπαθεί να διαλύσει τις δομές απεξάρτησης.
Ο κος Λοβέρδος είναι πολύ γνωστός για τις ρατσιστικές αντιλήψεις του απέναντι σε μετανάστες, φτωχούς, τοξικοεξαρτημένους και κάθε πληττόμενη κοινωνική ομάδα. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο από αυτόν και τους συμβούλους του, που μόνο στόχο έχουν να διαλύσουν τη δημόσια υγεία, να κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες απεξάρτησης, να πετάξουν στον Καιάδα κάθε ασθενή που δεν έχει να πληρώσει, να αφήσει τους τοξικοεξαρτημένους να πεθαίνουν αβοήθητοι στους δρόμους, ενισχύοντας όλα τα ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας.
Καταγγέλλουμε τις στημένες «αποκαλύψεις» του διορισμένου Διοικητή και όσων τις αναπαρήγαγαν, την εμπλοκή εισαγγελέα και αστυνομίας στους ξενώνες του Προγράμματος Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, τη σπίλωση των ενταγμένων στο Πρόγραμμα και την συκοφάντηση της υπεύθυνης του Προγράμματος. Οι άνθρωποι που δίνουν ηρωικό αγώνα για την απεξάρτηση είναι τμήμα της κοινωνίας και η συμμετοχή τους στα κοινωνικά κινήματα ανατροπής, πλάι στους υπόλοιπους νέους και εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που τους θέλει απομονωμένους και πειθήνιους είναι όχι μόνο ελεύθερη, αλλά και αναγκαία.
Κανένας μόνος του στην κρίση!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...