Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

«Αφήστε την Νεολαία των Ρομά να Ακουστεί»

Η παρακολούθηση του έργου «Αφήστε την Νεολαία των Ρομά να Ακουστεί» που έλαβε χώρα το 2011, συνεχίζει να εξελίσσεται το 2012. Οι κοινωνικοί λειτουργοί από την Ελλάδα συμμετείχαν στην εκπαίδευση από τον οργανισμό GSI ITALIA στο Σπολέτο της Ιταλίας (1-7/06/2012), προκειμένου να μάθουν και να παρέχουν την απαραίτητη εκπαίδευση για τη δημοσιογραφία στις κοινότητες των Ρομά στην Ελλάδα.

Πέντε κοινωνικοί λειτουργοί από την Ελλάδα θα οργανώσουν  την εκπαίδευση 20 νέων Ρομά τον Ιούλιο στην Ελλάδα.

Η εκπαίδευση έχει επικεντρωθεί σε θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που αφορούν:
1.   Δημοσιογραφικές δεξιότητες:
-   Πώς να γράψετε ένα άρθρο;
-   Ποιά είναι τα πιο σημαντικά βήματα για να γράψετε ένα καλό άρθρο;
-   Πώς να βρείτε ενδιαφέροντα νέα;

2.   Τεχνικές δεξιότητες:
-   Πώς να δημιουργήσετε ένα blog
-   Πώς να κάνετε το blog σας δημοφιλές on-line

Τα αναμενόμενo αποτελέσμα είναι η δημιουργία ενός ελληνικού blog στην ελληνική γλώσσα, το οποίο θα συνδέεται με το ευρωπαϊκό online Περιοδικό των Ρομά.

Το έργο θα προσφέρει ένα Eυρωπαϊκό διαδικτυακό περιοδικό για τις κοινότητες των Ρομά το οποίο θα διαθέτει άρθρα που γράφτηκαν και μεταφράστηκαν στα αγγλικά για το ευρωπαϊκό online Περιοδικό των Ρομά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο ΕΠΑΚ στην κυρία Έλενα Ανδρέας: elena.andreas@hrdc.org.gr ή να επικοινωνήσετε μαζί της στο 2109424630.

Για να συμμετάσχει κάποιος στην εκπαίδευση, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Σπύρο Γουδέβενο: sgoudevenos@gmail.com ή στο τηλ 2610223579.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...