Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Εβδομη Αντιρατσιστική Γιορτή στον λόφο Κολωνού

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου με συζητήσεις, συναυλίες και πλήθος εκδηλώσεων


Για έβδομη συνεχή χρονιά το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» πραγματοποιεί Αντιρατσιστική Γιορτή το Σάββατο και την Κυριακή στο λόφο Κολωνού.

Στα πλαίσια της γιορτής αυτής θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, συναυλίες από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και πλήθος εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και αφίσας. Παράλληλα θα λειτουργεί παιδότοπος και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με γεύσεις από διάφορες κουζίνες.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές, εργατικές, εκπαιδευτικές και τοπικές ομάδες.

Το κόστος του εισιτηρίου για τη μια ημέρα θα ανέρχεται στα 5 ευρώ και του διημέρου στα 8 ευρώ, ενώ η είσοδος για τους ανέργους (έλληνες και μετανάστες) θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 18.00:

Ά Χώρος συζητήσεων: «Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ομιλητές: Francesco Locantore (Ιταλία), Sébastien Chattillon (Γαλλία), Καζίμ Ραούζ (Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας) & Ακτιβιστής του Γερμανικού αντιφασιστικού κινήματος. Συντονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» - Ελλάδα).
Β' Χώρος συζητήσεων: «Διάλυση σχολείων και νοσοκομείων: Αγώνας υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών για όλους ή «μόνο για Έλληνες» σε βάρος των μεταναστών; Ομιλητές: Γιάννης Βαρδουνιώτης (Πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Πειραιά), Μπιλάλ Καμάρ (Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά). Συντονίζει ο Αντώνης Καραβάς (γιατρός, Εργατική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ).
Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 18.00:

Ά Χώρος συζητήσεων: «Απειλή πολέμου στη Συρία και προσφυγικά ρεύματα: Τα ψέματα της θεωρίας της «χωρητικότητας» και ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Ομιλητές/τριες: Dario Loperno (Ελβετία), Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος), Δημήτρης Σαμίρ (Σύριος Ακτιβιστής), Μάνια Μπαρσέφσκι (Υπεύθυνη Δικαιωμάτων Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ) Συντονίζει η Μαρία Μπόλαρη (βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ).
Β' Χώρος συζητήσεων: «Ομοφοβία/τρανσφοβία: Το αντιδραστικό συμπλήρωμα του ρατσισμού και του σεξισμού». Ομιλητές/τριες: Μαρίνα Γαλανού (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), Αντώνης Σιγάλας (ΟΛΚΕ). Συντονίζει η Γιάννα Γαϊτάνη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).
Συναυλίες/Δρώμενα στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου του λόφου Κολωνού:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Στις 7 μ.μ. η θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες», της θεατρικής ομάδας Πενίας Τέχνες.

Ακολουθεί συναυλία, με την εθελοντική συμμετοχή των:

Τα κρουστά του ΑΝΑΣΑ Culture Club
Muchatrela
Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρφια
Μάρθα Φριτζήλα & Κumpara Project
Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Από τις 8 μ.μ., συναυλία, με την εθελοντική συμμετοχή των:

Συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδας
Encardia
HK & les Saltibancs (Γαλλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...