Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ζητά το ΚΚΕ

Παράλληλα κατηγορεί την ΕΕ για υποκριτική στάση σον αφορά στο οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού


Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία κυριάρχησε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το ΚΚΕ καταγγέλλει την Ε.Ε. ότι αφού αρχικά πρωτοστατεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσπαθεί να αποτρέψει τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα από το να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Έχει αποδειχθεί ότι τα μέτρα καταστολής δε θα εμποδίζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους από την προσπάθεια να ξεφύγουν από το θάνατο, τον πόλεμο και τη φτώχεια. Απλά θα αυξήσουν την ταρίφα των δουλεμπόρων και τον αριθμό των νεκρών μεταναστών και προσφύγων στην Μεσόγειο» επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Ο Περισσός καλεί σε αγώνα για την ανατροπή των «απάνθρωπων πολιτικών των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.» και ζητεί τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια.

Επίσης ζητεί να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως και να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...