Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η κατάρα του να είσαι γυναίκα στο Ιράκ: Φυλακίζονται, βασανίζονται και βιάζονται από τις Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας

Τον περασμένο Ιούλιο, μία γυναίκα που κρατείτο σε πτέρυγα μελλοθάνατων Ιρακινής φυλακής, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Χρησιμοποιώντας πατερίτσες, η γυναίκα βρισκόταν σε πολύ άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση, ως αποτέλεσμα αδιάκοπου ξυλοδαρμού και ηλεκτροσόκ επί εννιά ημέρες.


Επτά μήνες αργότερα, συγκεκριμένα προχθές Τετάρτη 05/02, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η γυναίκα τελικά εκτελέστηκε, παρά την επιβεβαίωση των φρικτών βασανιστηρίων που είχε υποστεί, αλλά και την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που της καταλόγιζε υπόθαλψη τρομοκρατικών ενεργειών.

Η μαρτυρία της εν λόγω γυναίκας ήταν μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις κακοποίησης και παράνομης μεταχείρισης ενήλικων και ανήλικων γυναικών, από το Ιρακινό δικαστικό σύστημα, οι οποίες καταγράφονταν σε έκθεση 105 σελίδων, δύο χρόνια μετά την αναχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας προέβησαν σε παράνομες κρατήσεις, βασανισμούς και βιασμούς χιλιάδων γυναικών, οι οποίες κρατήθηκαν και εξακολουθούν να κρατούνται ως «όμηροι», εξαιτίας ανδρών συγγενών τους που καταζητούνται από το κράτος.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Τζο Στορκ του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξηγεί την κατάσταση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...