Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Καταδίκες «Ελεύθερου Κόσμου» και Κώστα Πλεύρη

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως σήμερα καταδικάστηκαν από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Χριστόφορος Πετρίδης, αντίστοιχα εκδότης-διευθυντής, αρχισυντάκτης και συντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση του Παναγιώτη Δημητρά προσωπικά και ως Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), καθώς και από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή για ομοερωτοφοβική εξύβριση της Andrea Gilbert, στελέχους του ΕΠΣΕ (καθώς και του Athens Pride). Στην πρώτη δίκη μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης. Στη δεύτερη δίκη μάρτυρας κατηγορίας ήταν η Ευαγγελία Βλάμη εκπρόσωπος της Lesb.Equal - Λεσβίες για την Ισότητα, ενώ η μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Πλεύρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη αν και κλητεύθηκε δεν εμφανίστηκε. Το ΕΠΣΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους δικηγόρους που παρείχαν δωρεάν νομική βοήθεια Θανάση Τάρτη (στην πρώτη δίκη) και Βασίλη Σωτηρόπουλο και Βασίλη Χειρδάρη (στη δεύτερη δίκη).

Τα στελέχη του «Ελεύθερου Κόσμου» καταδικάστηκαν για δύο δημοσιεύματα της 10 Οκτωβρίου 20101 και της 6 Φεβρουαρίου 2011 στα οποία αναφέρεται «Ο επαγγελματικός αντιρατσισμός χέρι-χέρι με τη διαφθορά. Οι ΜΚΟ έφαγαν τα λεφτά των «ρομά»» - «Μ.Κ.Ο: Μ.ΠΙΖΝΕΣ Κ.ΑΛΑ Ο.ΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ» - «πάρτι» και «τρελή μάσα» από «επαγγελματίες αντιρατσιστές». Αναφέρεται επίσης πως «Η ιστορία αυτή άρχισε πριν από πολλά χρόνια, με την προώθηση φίλων του τότε ΥΠΕΞ στην ΥΔΑΣ. Τα χρήματα πολλές φορές, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων. Φυσικά, επί ΝΔ το όργιο συνεχίστηκε, με τον Θ. Σκυλακάκη να «μεριμνά» για οργανώσεις και τύπους με ανθελληνική και υπονομευτική δραστηριότητα, όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και ο «παντός καιρού» Παναγιώτης Δημητράς.» Από τις εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα χιλιάδες στελέχη τους, στα δημοσιεύματα αυτά κατονομάζονταν μόνο ο Παναγιώτης Δημητράς και το ΕΠΣΕ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου για τη δίκη αυτή και όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο ιδίως από τον καλυπτόμενο από βουλευτική ασυλία Θάνο Πλεύρη. Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του «Ελεύθερου Κόσμου» για εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμηση του ΕΠΣΕ (πρώτη αμετάκλητη καταδίκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών2).

Ο Κώστας Πλεύρης καταδικάστηκε γιατί, στις 16 Ιουλίου 2008 ως εγκαλούμενος επέδωσε εξώδικη «Δήλωσι ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών» (!!), στην οποία αναφερόταν στην Andrea Gilbert ως «αντικοινωνικό στοιχείο» και ως «καυχωμένη ότι εκπροσωπεί τας ομοφυλοφίλους γυναίκας, δηλαδή πρόκειται περί ψυχανωμάλου γενετησίου διεστραμμένου προσώπου, τον οποίον αφού δεν σέβεται την γυναικείαν φύσιν του δεν σέβεται και την αλήθειαν».3 Για την πρώτη δίκη (και καταδίκη) για ομοερωτοφοβία στην Ελλάδα θα εκδοθεί αναλυτικό δελτίο τύπου συνεργαζόμενων ΜΚΟ καθώς και για δεύτερη ανάλογη δίκη με κατηγορούμενο πάλι τον Κώστα Πλεύρη που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου 2011 πάλι στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...