Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο συνέδριο των Οικολόγων - Πράσινων

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ευχαριστεί τους Οικολόγους Πράσινους για την πρόσκληση στο συνέδριό τους. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι, περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα, έδωσαν μαζί μας αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και άρα της ίδιας της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ακόμα και σε πολλά δύσκολα θέματα.

Υπερασπιστήκατε, όπως πολλοί άλλοι φορείς, το μετανάστη, τον αιτούντα άσυλο και τον πρόσφυγα, με ή χωρίς χαρτιά.

Λασπώσατε, μόνο εσείς με τόση επιμονή, τα παπούτσια σας σε καταυλισμούς Ρομά για να διαπιστώσετε και να καταγγείλετε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Συστηματικά καταγγείλατε τον ανερχόμενο ρατσισμό και φασισμό και είστε οι μόνοι που, όπως και εμείς, ζητήσατε επίσημα την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και μας συμπαρασταθήκατε στην εκκρεμούσα δίκη μας και των εκπροσώπων των Εβραίων γιατί καταγγείλαμε τον αντισημιτισμό του Κώστα Πλεύρη που αθωώθηκε.

Τολμήσατε να διεκδικήσετε ένα θρησκευτικά ουδέτερο κράτος και μια θρησκευτικά ουδέτερη παιδεία.

Δεν ξεχάσατε ποτέ, αντίθετα με κάποιους άλλους, τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων.

Μόλις σήμερα επαναλάβατε πως η βία είναι πάντα φασιστική.

Παράλληλα, επιμένετε να ζητάτε να δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των ΕΔΕ στις υποθέσεις αστυνομικής βίας και να διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ.

Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν «ταμπού» στην Ελλάδα, τους Τούρκους και τους Μακεδόνες.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συνέδριό σας και κυρίως στη συνέχεια της πορεία σας στην κοινωνία και στα κοινοβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...