Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις επιθέσεις μεταναστών σε μια νύχτα στη Μεταμόρφωση

Τρία κρούσματα ρατσιστικής βίας μέσα σε ένα βράδυ σημειώθηκαν στη Μεταμόρφωση Αττικής. Το βράδυ του Σαββάτου, στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν Πακιστανοί της ευρύτερης περιοχής, που στις δύο περιπτώσεις κατέληξαν σε νοσοκομείο...

Στην τρίτη περίπτωση, το σπίτι των αλλοδαπών που είχε γίνει στόχος ομάδας μοτοσικλετιστών που πετούσαν τσιμεντόλιθους, σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των γειτόνων, Ελλήνων στην πλειοψηφία.

Το πογκρόμ των επιθέσεων ξεκίνησε γύρω στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ενας μετανάστης που έτυχε να περνάει από την περιοχή, έπεσε θύμα αγνώστων που με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, πιθανότατα μαχαίρι ή λάμα, τον τραυμάτισαν στην κοιλιά. Στη συνέχεια, του έκλεψαν χρηματικό ποσό και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και εξαφανίστηκαν. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Στις 9.30, στην οδό Κρήτης 4, δύο άτομα, ένας με αυτοκίνητο και ένας μοτοσικλετιστής πλησίασαν τρεις Πακιστανούς. Σταμάτησαν μπροστά τους κόβοντάς τους τον δρόμο και αφού τους ρώτησαν από πού είναι, τούς επιτέθηκαν με μαχαίρι. Οι δύο τραυματίστηκαν, ο τρίτος έφυγε τρέχοντας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΚΑΤ. Ο ένας που τραυματίστηκε στο χέρι πήρε εξιτήριο, ο δεύτερος με τραύμα στο στήθος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στα άλλα δύο στην οδό Κορίνθου της Μεταμόρφωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 10 άτομα άρχισαν να πετάνε τσιμεντόλιθους σε σπίτι όπου διαμένουν Πακιστανοί μετανάστες.

Αντιδράσεις γειτόνων
Οταν έσπασαν ένα από τα τζάμια του σπιτιού, γείτονες άκουσαν τη φασαρία και βγήκαν στα μπαλκόνια τους. Οταν είδαν τους «φουσκωτούς», όπως τόνισαν στους δημοσιογράφους οι γείτονες άρχιζαν να τους φωνάζουν να φύγουν. Απείλησαν μάλιστα ότι θα καλούσαν την Αστυνομία. Τελικά, οι άγνωστοι διέφυγαν με τις μηχανές τους...

Σύμφωνα με την αστυνομία, αν και συνέβησαν στην ίδια περιοχή, οι δράστες δεν φαίνεται να είναι οι ίδιοι, αφού ο τρόπος που επέλεξαν να επιτεθούν δεν ήταν κοινός. Οι καθημερινές αιματηρές επιθέσεις έχουν γίνει «πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ, που προσπαθεί να βρίσκεται πανταχού παρούσα στις γειτονιές με περιπολίες, κυρίως με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...