Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στον Έβρο «βλέπει» η Human Rights Watch

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αντιμετωπίζουν 120 παιδιά στο κέντρο Φυλακίου-Κυπρίνου του Έβρου, αναφέρει έκθεση της Human Rights Watch. Σύμφωνα με την οργάνωση, η Ε.Ε. στη διάσκεψη της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Ελλάδα σαν επείγον θέμα.
Αναλυτικότερα, η οργάνωση υποστηρίζει πως στις αρχές Δεκεμβρίου, 120 ασυνόδευτα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εννέα κοριτσιών, κρατούνταν για βδομάδες έως μήνες, σε δωμάτια που μοιραζόντουσαν στρώματα με συγκρατούμενους τους. Κάνει λόγο για κελιά τα οποία είχαν πλημμυρίσει με νερά αποχέτευσης και στα οποία οι κρατούμενοι δεν χωράνε ούτε να ξαπλώσουν στο πάτωμα. Επίσης, γυναίκες και παιδιά στοιβάζονται σε κελιά μαζί με άντρες και πολλές φορές αντί για τουαλέτες τους οδηγούν οι φρουροί σε χωράφια
Αξιωματούχοι, φέρονται να δήλωσαν πως τα παιδιά κρατούνται μέχρι να βρεθεί θέση σε κάποιο κέντρο υποδοχής.
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, η HRW, αναφέρει πως εάν η Ελλάδα δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα, η Frontex οφείλει να σταματήσει τη συνεργασία της με τις Ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα από τα σύνορα της Τουρκίας, έχει αυξηθεί δραματικά το 2010.
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η Simone Troller, ερευνήτρια της Human Rights Watch, "Οι αρχές δήλωσαν την περασμένη χρονιά στη Human Rights Watch ότι μετέφεραν μετανάστες από τα νησιά στο Βορρά προκειμένου να αποφύγουν τον υπερπληθυσμό. "Όμως τώρα είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθυσμό στο Βορρά, που δημιουργεί επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες." Σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει η Ελλάδα να μεταφέρει τους κρατούμενους πίσω σε κέντρα κράτησης στα νησιά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...