Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μήνυμα της Διεθνούς Αμνησίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα

Με αφορμή την επίθεση με μαχαίρια που δέχθηκαν δύο Πακιστανοί στην Κρήτη από περίπου 20 άτομα, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να δράσουν άμεσα για να περιορίσουν την αυξανόμενη έξαρση ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, οι δύο νεαροί άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.

"Ενώ βλέπουμε μια απότομη αύξηση ξενοφοβικής βίας σε όλη την Ελλάδα, η έλλειψη νομοθεσίας για την προστασία των θυμάτων με παράτυπο καθεστώς σημαίνει ότι η αναφορά των εν λόγω εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει την απέλαση τους ενώ οι θύτες παραμένουν ελεύθεροι- Αυτό συμβάλλει στο γενικό κλίμα της ατιμωρησίας για τους δράστες παρόμοιων επιθέσεων και επιτρέπει την αποδοχή αυτών των φρικτών εγκλημάτων" δήλωσε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας Jezerca Tigani.

Οι μετανάστες δέχθηκαν ιατρική περίθαλψη από μέλη της οργάνωσης αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν τις βαθιές χαρακιές που υπέστησαν – στον πήχυ και το πηγούνι – καθώς και τις μελανιές κατά μήκος των πλευρών τους, όπου οι δράστες τους κλοτσούσαν.

“Οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να θέσουν τέλος σε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις, και να εξασφαλίσουν ότι οι μετανάστες δεν είναι σε επιπρόσθετο κίνδυνο να κρατηθούν ή να απελαθούν, όταν αναφέρουν εγκλήματα ή αναζητούν ιατρική βοήθεια», δήλωσε η Jezerca Tigani.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...