Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πολύχρωμη Παρέλαση Υπερηφάνειας για πρώτη φορά στην καθολική Πολωνία

Χιλιάδες κόσμου στην Παρέλαση Υπερηφάνειας ομοφυλοφιλικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο στη βαθιά καθολική Πολωνία και συνολικά στην ανατολική Ευρώπη. Οι δρόμοι της Βαρσοβίας γέμισαν με χρώμα και φωνές για τερματισμό των διακρίσεων κατά των ομοφυλόφιλων.

Η πολύχρωμη παρέλαση άρχισε με τον ήχο τυμπάνων και της βουβουζέλας. Άρματα ντυμένα με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μπαλόνια μετέφεραν πολίτες και πολιτικούς από την Πολωνία και από όλη την Ευρώπη.


Μικρότερες αντι-διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πολωνικής πρωτεύουσας με τους παριστάμενους να πετούν αυγά και να εξυβρίζουν τους συμμετέχοντες στην Παρέλαση Υπερηφάνειας.


Για τους ομοφυλόφιλους στην Πολωνία είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους. Η Η Εκκλησία και οι πολιτικοί στην βαθιά καθολική χώρα βάζουν διαρκώς στο στόχαστρο την ομοφυλοφιλία.


Οι διοργανωτές του EuroPride στην Πολωνία δηλώνουν ότι θέλουν να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων και να προωθήσουν έναν διάλογο σχετικά με τη νομιμοποίηση των σχέσεων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.


Η συμμετοχή ήταν πάντως μικρότερη του αναμενόμενου. Οι διοργανωτές ήλπιζαν σε 20.000 άνθρωποι από όλοι την Ευρώπη θα έδιναν το παρών, ωστόσο η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως συμμετείχαν μερικές χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...