Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνής Αμνηστία: Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ στις 5μμ

Δημόσια Δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας:


"Σήμερα, 10 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ΔΣ του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας καλεί, επιπλέον του μαραθωνίου, σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ, οδός Αλεξάνδρας, μετρό Αμπελόκηποι), για να εστιάσουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο φλέγον ζήτημα της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει την κακομεταχείριση διαδηλωτών και προσαχθέντων/συλληφθέντων/κρατουμένων, αλλά και τις κακοποιήσεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.


Με τις 5 εκκλήσεις του μαραθώνιου υπενθυμίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο, με τη συγκεκριμένη δράση εστιάζουμε στην Ελλάδα, στην περιστολή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που παραβιάζονται (της ειρηνικής συνάθροισης και διαμαρτυρίας, του δικαιώματος στην ενημέρωση - βλ. συλλήψεις φωτορεπόρτερ), στην καταγγελία της συστηματικής κακοποίησης πολιτών από τους εντεταλμένους στην "Προστασία του - άγνωστου - Πολίτη".

Σας καλούμε λοιπόν να πάμε στην ΓΑΔΑ σήμερα στις 5μμ για να διαμαρτυρηθούμε ως ακτιβιστές/υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μαζί με θύματα αστυνομικής βίας, και να ανοίξουμε το πανό  μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...