Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών για το φόνο του Πακιστανού

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ/ enet.gr

Στην Αθήνα βρίσκονται οι γονείς του 26χρονου Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού που ξεψύχησε από μαχαίρωμα στην καρδιά, στα Πετράλωνα, στις 3.20 τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου. Αύριο δικάζονται οι δύο δράστες της δολοφονίας, στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο.


«Δολοφόνησαν το παιδί μας, ζητάμε δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων» λένε οι γονείς του, Κ. Χουσεΐν και Σ. Μπίμπι. «Τον σκότωσαν χωρίς κανένα λόγο», προσθέτει ο αδελφός του. Τονίζουν ότι ο Λουκμάν δούλευε έξι χρόνια στη χώρα μας. Αρχικά, ήταν φύλακας σε εργοστάσιο και στη συνέχεια έβγαζε ένα μεροκάματο στις λαϊκές αγορές. Στήριζε οικονομικά τον αδελφό του και τις οχτώ αδελφές του.


Θυμίζουμε ότι ο Λουκμάν μαχαιρώθηκε στην οδό Τριών Ιεραρχών, πηγαίνοντας με το ποδήλατό του, από το Περιστέρι, για να δουλέψει στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας. Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, του έκλεισαν το δρόμο με τη μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν.

Μετά τη δολοφονία, οι δράστες αποχώρησαν επιβαίνοντας στη μηχανή και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο Χρ. Ζώτο, τους είδαν δύο μάρτυρες που ξύπνησαν από τις κραυγές πόνου του νεαρού Πακιστανού. Στα σπίτια τους βρέθηκαν στιλέτα πεταλούδα, ένα αεροβόλο, μία σιδηρογροθιά, μεταλλικά σφαιρίδια και προεκλογικά φυλλάδια στο σπίτι του ενός.

Εν ψυχρώ

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα, ανέφερε με τα ονόματά τους τους δύο δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας ως μέλη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα, στην πρόσφατη διάταξη, για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο Χρ. Ζώτος λέει ότι «σύμφωνα με τη διάγνωση της ανακρίτριας, από τη μέθοδο που έδρασαν και τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τους, τα οποία συνιστούν ένα κλασικό χρυσαυγίτικο οπλοστάσιο, η δολοφονία Λουκμάν συνδέεται με την δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ρατσιστικό το κίνητρο της δολοφονίας. Στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν τα πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο κι έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας. Επιπλέον, δεν βρέθηκαν σημάδια από εκδορές. Αντιθέτως, υπήρχαν τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, κι άλλες στο στήθος, τη μασχάλη, το μπράτσο. Πάντως, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι τους έκλεινε το δρόμο (εννιά μέτρων) με το ποδήλατο. Ο Π. Κωνσταντίνου (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πρώτη δίκη που θα κρίνει τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου και προσθέτει ότι διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...