Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την ένταξη μεταναστών

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IGMA: EU Integration Agent από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ. Το έργο IGMA ήταν ένα πρόγραμμα Grundtvig διάρκειας δυο χρόνων, το οποίο συντονίζεται από το Folkuniversitetet της Uppsala της Σουηδίας ενώ συμμετέχουν οργανισμοί από 6 Ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ).


Βασικός στόχος του IGMA ήταν η αύξηση της προσβασιμότητας των ανειδίκευτων μεταναστών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και την αγορά εργασίας, μέσα από την ανάπτυξη μιας καινοτόμου μεθοδολογίας καθοδήγησης, που απευθύνεται σε στελέχη ένταξης και προώθησης στην εκπαίδευση και απασχόληση, καθώς και μέσα από τη λειτουργία ενός τοπικού δικτύου οργανισμών και υπηρεσιών που θα εφαρμόζει τη συγκεκριμένη μεθοδολογία για την προώθηση των ανειδίκευτων μεταναστών στην εκπαίδευση και την εργασία.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος, συγκροτήθηκε ένα τοπικό δίκτυο φορέων με συμμετοχή στελεχών του ΟΑΕΔ, του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και εκπροσώπων οργανισμών Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της τοπικής αγοράς εργασίας. Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο εκπαιδεύτηκαν στην καινοτόμο μεθοδολογία καθοδήγησης που αναπτύχθηκε κατά το πρώτο έτος του έργου και στη συνέχεια ακολούθησε πιλοτική εφαρμογή της μεθοδολογίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διοργανώνεται τελικό συνέδριο στην Ουψάλα της Σουηδίας, στις 13 Δεκεμβρίου, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...