Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πλοίο που κατευθυνόταν στη Γάζα εμπόδισε η ελληνική ακτοφυλακή

Η ελληνική ακτοφυλακή σταμάτησε καναδέζικο πλοίο που κατευθυνόταν στη Γάζα μεταφέροντας φάρμακα και ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αγνόησαν απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως δηλώνουν οι ακτιβιστές.

Το πλοίο, που ονομάζεται «Ταχρίρ», ξεκίνησε από λιμάνι της Κρήτης, όπως ανέφερε μάρτυρας στο Ρόιτερς. Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι τα πλοία που μεταφέρουν ακτιβιστές και βοήθεια για τους Παλαιστίνιους προς τη Γάζα απαγορεύεται να φεύγουν από ελληνικά λιμάνια.

Όπως δήλωσε ακτιβιστής από την Αθήνα, το πλήρωμα αποτελούταν από περισσότερους από 40 Καναδούς, αλλά και ανθρώπους από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

«Η ελληνική ακτοφυλακή πήρε τον έλεγχο του σκάφους μας. Όλοι προβάλαμε αντίσταση, όμως κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», δήλωσε ο ακτιβιστής Ντέιβιντ Χιπ από το τηλέφωνο του πλοίου, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι μας πηγαίνουν πίσω στην Κρήτη, όμως ο προορισμός μας είναι και θα παραμείνει η Γάζα. Αυτή τι στιγμή το πλοίο μας έχει καταληφθεί, όμως προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί κανένας».

Η Ελλάδα προσφέρθηκε να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια στις παλαιστινιακές αρχές την Κυριακή, μετά την επιβολή της απαγόρευσης στον τελευταίο στολίσκο και τη σύλληψη του καπετάνιου. Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε για λόγους ασφαλείας και ακολουθεί τη γραμμή του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...