Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υποστήριξε τις γυναίκες που ζητούν ισότιμη συμμετοχή στο μέλλον της Αιγύπτου

Amnesty InternationalImage via Wikipedia
"Οι Αιγύπτιες έπαιξαν κεντρικό ρόλο στις διαδηλώσεις που απαιτούσαν από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις, αλλά στη συνέχεια παραγκωνίστηκαν. Τώρα απαιτούν το δικαίωμα συμμετοχής στη μεταρρύθμιση".
 
Την έκκληση αυτή κάνει η Διεθνής Αμνηστία  και με ανακοίνωσή της ζητά να κάνουμε έκκληση στον αιγύπτιο Πρωθυπουργό να διασφαλίσει πλήρη συμμετοχή των γυναικών στο μέλλον της χώρας τους πριν τις βουλευτικές εκλογές το 2011.
 
Σήμερα οι γυναίκες έχουν ίσο δικαίωμα συμμετοχής στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας τους. Καλέστε τον Πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει ότι τα δικαιώματα των γυναικών γίνονται σεβαστά και ότι οι γυναίκες δεν αποκλείονται από τη διαδικασία της μεταρρύθμισης.

Η «Επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου» στην Αίγυπτο υποσχόταν πολλά. Οι γυναίκες και οι άντρες στέκονταν μαζί ως ίσοι και απαιτούσαν σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Ωστόσο, λιγότερο από ένα μήνα μετά, οι γυναίκες αποκλείστηκαν από μια νέα επιτροπή που συστάθηκε για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που ανακοινώθηκε το Μάρτιο, περιελάμβανε μόνο μια γυναίκα. Την επόμενη μέρα, την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», γυναίκες που διαδήλωναν ειρηνικά, δέχτηκαν επίθεση από ομάδες ανδρών.

Δεν μπορεί να γίνει πραγματική αλλαγή αν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και μένουν εκτός. Η ισότητα και η μη-διάκριση πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...