Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σύλληψη του πλοιάρχου του «Audacity of Hope»

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ο 60χρονος πλοίαρχος του σκάφους AUDACITY OF HOPE, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο οποίος προσήχθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για παράβαση των άρθρων 234 Κ.Δ.Ν.Δ. και 306 του Π.Κ.

Ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενώ ο κατηγορούμενος έλαβε σαρανταοχτάωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011.

Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές, πενταμελές πλήρωμα και 11 δημοσιογράφοι, στην πλειονότητα τους Αμερικανοί.

Ο στολίσκος αποτελείται από εννέα πλοία με ελληνικές και ξένες σημαίες, που στοχεύουν στο σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια.

Απαράδεκτη χαρακτήρισαν τη στάση της κυβέρνησης ΚΚΕ και ΣΥΝ, ενώ οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...