Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Καταγγελία για πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού σε βάρος γιατρού στο κέντρο της Αθήνας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που συνέβη την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε βάρος της Κ. Ζ., γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οδηγούσε στην περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας, ομάδα αστυνομικών σταμάτησε τη γιατρό δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων που εξελίχτηκε σε έλεγχο στο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια και για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη γνώσεων για την προσωπική της ζωή, ενώ απαξίωναν τη συνδικαλιστική δράση και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την ένταξή της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό πήρε τη διάσταση έμμεσης απειλής πως μετά τους μετανάστες, σειρά έχουν οι αριστεροί για μπουν στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής.
Σε ό,τι αφορά την ουσία των γεγονότων, πρέπει να τονιστεί ξανά ότι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν, δεν τρομοκρατούνται με το νταηλίκι που πουλάνε αστυνομικοί και παρακρατικές ομάδες. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παρά γέννημα της ανάγκης του λαού να παλέψει ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ. Γι’ αυτό και θα συνεχιστούν, μέχρι τη νίκη.
Μικρή σημασία έχει αν ήταν αποτέλεσμα εντολής ή πρωτοβουλία των αστυνομικών η συμπεριφορά αυτή, η οποία φανερώνει και πάλι πως οι δυνάμεις καταστολής είναι ένας μηχανισμός ταυτισμένος με την επιβολή του Μνημονίου, εχθρικός με το λαό και τους αγωνιστές του. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και η κυβέρνηση που με τις δηλώσεις τους και το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει, αλλά και τις διώξεις αγωνιστών του μαζικού κινήματος, έχουν στρώσει το έδαφος για αυτήν αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας. Ακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που διαμόρφωσαν μια έτσι κι αλλιώς αντιδημοκρατική δύναμη καταστολής σε στρατό του Μνημονίου και άντρο της φασιστικής ακροδεξιάς.
Η απειλή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που εκπροσωπεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά από το λαϊκό κίνημα με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από την ανάγκη να μπει τέλος στην κατάληψη της ζωής και των πόλεων από ένστολους που απειλούν και τρομοκρατούν.
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει
  • Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ και οι ασφαλίτικοι-παρακρατικοί μηχανισμοί για να κυκλοφορούμε χωρίς τρόμο στις γειτονιές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...