Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Welt: «Ελληνες τραμπούκοι απειλούν παράνομους μετανάστες»

Στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, στην επιχείρηση «Ξένιος Δίας» και στις βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών, τις οποίες, όπως σημειώνει, οι περισσότεροι Ελληνες κρυφά επικροτούν, εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Welt.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ελληνες τραμπούκοι απειλούν παράνομους μετανάστες» η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως τόσο η Αστυνομία όσοι και νεοφασίστες στρέφονται εναντίον μεταναστών από την Αφρική και την Ασία.

Οπως αναφέρει η Welt, από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το πρόβλημα ξεπέρασε τις αντοχές της χώρας: «Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και η εγκληματικότητα κυριαρχούν στις αστικές περιοχές στις οποίες ζουν μετανάστες. Αντίδραση σε αυτά είναι ο φόβος και η οργή των Ελλήνων».

Αναφορά γίνεται και στη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας «Ξένιος Δίας», για την οποία σημειώνεται ότι από τότε που ξεκίνησε είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των μεταναστών από τους δρόμους της Αθήνας. «Φοβούνται και κρύβονται στα διαμερίσματά τους ή σε φίλους. (...)».

Επισημαίνεται, πάντως, ότι «η Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του ρεύματος παράνομης μετανάστευσης, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν ούτε η πολιτική, ούτε η χτυπημένη από την κρίση κοινωνία».

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμη ότι και οι πολίτες και ως ένα βαθμό η κυβέρνηση μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για οτιδήποτε πάει στραβά, με την πλειοψηφία των πολιτών να αντιλαμβάνεται μεν ότι γίνονται ολοένα και περισσότερες βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών, να τις επικροτεί κρυφά, δε.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι αιχμάλωτοι ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που θέλει να τους διώξει από τη χώρα και σε συμμορίες τραμπούκων που τους κυνηγούν» καταλήγει η Welt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...