Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μετανάστες στην Αθήνα: «Για εμάς δεν υπάρχει δικαιοσύνη;»

Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος
Βασανισμούς και περιστατικά υποτιμητικής συμπεριφοράς απέναντι σε αλλοδαπούς από τις αστυνομικές αρχές κατήγγειλαν Πακιστανοί μετανάστες, σήμερα, στον χώρο της ...
Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, και ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», έκαναν λόγο για «συντονισμένες δράσεις της κυβέρνησης εναντίον των μεταναστών και κάλεσαν σε συντονισμένες δράσεις και επικράτηση της Δικαιοσύνης»
.

«Απέναντι στο έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, της Αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής, καλούμε την Παρασκευή σε συλλαλητήριο υπέρ της αλληλεγγύης και της ελπίδας και ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Θέλουμε να δείξουμε ότι την στιγμή που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Δένδιας, λέει δημόσια ότι η αστυνομία μοιράζει λουλούδια και κάνει την Αθήνα έναν ανθόσπαρτο τόπο, το έργο των αρχών είναι βάναυσο με βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, και ακόμη χρήση εργαλείων όπως πένσες, θυμίζοντας εποχές Χούντας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα επικείμενα μέτρα. «Επικαλούνται τον νόμο και την τάξη. Αυτή την φορά μυρίζει όμως ανθρώπινο κρέας όπως στο Νταχάου, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όμοια των οποίων προσπαθούν να φτιάξουν τώρα. Πρέπει να παλέψουμε με όλα τα μέσα γιατί φαίνεται ότι η αδικία δεν έχει τελειωμό».

Ο Τζαβέντ Ασλάμ δήλωσε πως όταν η αστυνομία συλλαμβάνει μετανάστες τους ξεφτελίζει, τους φτύνει, τους χτυπά και τους λέει ότι είναι βρώμικοι και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. «Νομίζουν ότι ο νόμος δεν ισχύει για αυτούς. Η Δημοκρατία πρέπει να κυριαρχήσει», τόνισε ενώ παράλληλα ανέφερε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 14 Αυγούστου στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω με πρωταγωνιστές δυο Πακιστανούς, τον Χαλέντ Μασαούντ και τον Γκουλφάμ Ασρέφ.

Σύμφωνα με τους δυο μετανάστες που ήταν παρόντες και περιέγραψαν το γεγονός, στις 14 Αυγούστου περνούσαν έξω από το Α.Τ. Αιγάλεω και τους ρώτησε μια ομάδα αστυνομικών από που είναι. Εκείνοι έδειξαν τα χαρτιά τους και δήλωσαν ότι είναι νόμιμοι μετανάστες από το Πακιστάν και ο ένας έδειξε και την ταυτότητα των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου εργάζεται.

Τότε οι άντρες της αστυνομίας τους χτύπησαν λέγοντας ότι «εσείς έχετε δουλειά στα Ελληνικά Πετρέλαια και εμείς δεν έχουμε τίποτα». Στην συνέχεια τους κατέβασαν στο κρατητήριο, με μια πένσα που είχε στο μηχανάκι του ο Γκουλφάμ Ασρέφ του έπιασαν το δάχτυλο του δεξιού χεριού, ενώ έκοψαν το μισό μουστάκι του Χαλέντ Μασαούντ. Στην συνέχεια τους φόρεσαν κράνη και τους χτυπούσαν στο κεφάλι. Τις μαρτυρίες των δυο μεταναστών μπορείτε να τις δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.

Παρών ήταν και ο Αχμάντ Χασέν, 19 ετών μετανάστης από το Πακιστάν. Ο ίδιος μαρτύρησε ότι στις 29 Ιουλίου μετά από μια ρατσιστική επίθεση, που δέχθηκε στο σπίτι που μένει στο Περιστέρι, μαζί με τους συγκατοίκους του φώναξαν την Αστυνομία. «Όταν έφτασε η ομάδα των αστυνομικών στο σπίτι τα έκανε όλα άνω κάτω και ένας έσπασε ένα μπουκάλι μπίρας, μας κοίταξε και είπε ότι θα μας κάνει ότι θέλει, να φύγουμε από την χώρα του και ότι είμαστε βρώμικοι», δήλωσε.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ θα βρεθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία για να καταθέσουν μαζί με τους δυο μετανάστες, που καταγγέλλουν την συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας, μηνύσεις για να διερευνηθεί το θέμα. «Ευχαριστώ τον εισαγγελέα που θα μας δεχθεί και ελπίζουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη», είπε.

«Υπάρχει νόμος που να επιτρέπει αυτή την συμπεριφορά;» ρώτησε ο Αχμάντ Χασέν. «Εάν δεν υπάρχει θέλω την δικαιοσύνη. Θεωρούσαμε ότι η αστυνομία είναι για όλους», είπε.

taneatouoropou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...