Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βασανισμούς μεταναστών με ρεύμα στα γεννητικά όργανα καταγγέλλουν αντιρατσιστικές ενώσεις

Bασανισμούς κρατούμενων μεταναστών με συσκευές ρεύματος στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικές απαιτήσεις, γροθιές και κλωτσιές σε ζωτικά σημεία του σώματός τους καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οπως γράφει η Αυγή, αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Ενότητας Ελλάδας Η Ενόητητα, επισκέφτηκε τα κρατητήρια του Ελληνικού, όπου και μεταφέρθηκαν οι εν λόγω κρατούμενοι στις 27/6.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νταούντ Αχμέτ, ο κρατούμενος που είχε καταγγείλει τραυματισμό στο μάτι από αστυνομικό μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας καταγγέλλει ότι τον χτύπησαν με γροθιές στο σαγόνι, ενώ έκαναν χρήση εννέα φορές στο σώμα του της συσκευής ρεύματος. Επιπλέον, ο Ιβόν Βαλίντ είχε τραύμα και εκδορές στη ωμοπλάτη από χτυπήματα.

Ο Βασί Χαϊντέρ κατήγγειλε ότι του έβαλαν στα γεννητικά όργανα τη συσκευή ρεύματος. Είχε τραύμα στο χέρι. Στα ρούχα των κρατούμενων Βαλίντ και Χαϊντερ υπήρχε ακόμη αίμα.

«Ο κτηνώδης βασανισμός γίνονταν από τους συνοδούς αστυνομικούς σε ένα μικρό δωμάτιο στο αεροδρόμιο όταν οι κρατούμενοι αρνούνταν την βίαιη απέλαση τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ειδικότερα, «οι μετανάστες κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα και μεταφέρθηκαν για αναγκαστική απέλαση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αφού δέχτηκαν χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές από αστυνομικούς». Αρνήθηκαν την απέλαση τους και έτσι οδηγήθηκαν από αστυνομικούς σε ένα δωμάτιο στο χώρο του αεροδρομίου.

«Απαιτούμε να ξηλωθεί ο ρατσιστικός μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναλάβει την εργολαβία της βίαιης απέλασης των μεταναστών και προχωράει σε βασανισμούς μεταναστών. Είναι ώρα ξηλώσουμε το Ξένιο Δία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτά τα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών», τονίζουν οι οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...