Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς

Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την επανασίτισή του μετά από 38 ημέρες

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο κρατούμενος Κ. Σακκάς. 

Του επιβλήθηκαν όμως οι εξής αυστηροί περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά την εβδομάδα, απαγόρευση ή συνάντηση ή επικοινωνία με συγκατηγορούμενούς του, αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι του στο Παγκράτι και απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής.

Το Συμβούλιο, υπό τους παραπάνω αυστηρούς περιοσριστικούς όρους, έκανε δεκτή την αίτηση της αποφυλάκισής του που υπέβαλαν οι δικηγόροι του.

Ο Κώστας Σακκάς αντιμετωπίζει κατηγορία για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" και βρισκόταν 31 μήνες προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί, κάτι που παραβιάζει κατάφορα το Σύνταγμα και τους νόμους σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε απεργεία πείνας εδώ και 38 ημέρες.

«Η αλληλεγγύη νίκησε, Ελεύθερος... », γράφει στο λογαριασμό του στο twitter ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.


Ο Σακκάς αρνείται ότι συμμετείχε στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, υπερασπίζεται, όμως, την αναρχική του ταυτότητα.

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον Κώστα Σακκά

Ο Κώστας Σακκάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή.

Λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας, ο Κώστας Σακκάς έχει απολέσει το 20% του σωματικού του βάρους και παρουσιάζει στομαχικό άλγος. Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο καθώς ο οργανισμός του καταρρέει, λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί, που σημειώνουν ωστόσο ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς οι γιατροί θα επιχειρήσουν την επανασίτιση  του Κώστα Σακκά, ώστε να δουν εάν και πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...