Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Μηχανοκίνητη πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα. 

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 18:00 και θα καταλήξει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται ο Κώστας Σακκάς, έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα μήνα απεργία πείνας.

Οι συνήγοροι του απεργού πείνας, που είναι προφυλακισμένος για 30 μήνες, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του, έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο νόμιμο όριο προφυλάκισης, έχουν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισής του και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Ο κρατούμενος Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον προβληματισμό γύρω από την παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σχετική δήλωση για το ζήτημα έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος επικοινώνησε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως αναφέρει, «η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί 30 και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Τριαντάφυλλος υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη «οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση».

Παράλληλα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι «κάθε δημοκράτης πολίτης είναι κάθετα αντίθετος όχι μόνο στην τρομοκρατία, αλλά και σε κάθε μορφής βία». «Η αντίθεση και η καταδίκη αυτή πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη. Καμία ανοχή ούτε υποχώρηση επιτρέπεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...