Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Στρατούλης, απεργός πείνας για 58 μέρες

Και πάλι στο νοσοκομείο εισήχθη ο απεργός πείνας, Σπύρος Στρατούλης  ο οποίος διανύει την 58η ημέρα απεργίας, διαμαρτυρόμενος για το πάγωμα των αδειών εξόδου του από τη φυλακή.


Ο 40χρονος Σπύρος Στρατούλης έχει χάσει 17 κιλά, είναι έντονα καταβεβλημένος και αδύναμος, και σύμφωνα με τον γιατρό του «υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή ακόμη και αιφνίδιου θανάτου».


Ο Σπ. Στρατούλης λάμβανε κανονικά άδειες και το δικαίωμά του «πάγωσε» μετά από νέα κατηγορία που του απαγγέλθηκε, αν και για την υπόθεση ο εισαγγελέας δεν είχε ζητήσει την προφυλάκισή του ή άλλο περιοριστικό όρο.

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση της οργάνωσης «Στέκια Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει σχέση, δεδομένου ότι βρισκόταν στην φυλακή.

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 22 χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στη διάρκεια της φυλάκισής του έχει αναπτύξει πολιτική δράση για τις συνθήκες κράτησης και κατά της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού, με δράσεις αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Σπ. Στρατούλη, πραγματοποιείται κατάληψη στη Σχολή Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα στις 17:00 στο Μοναστηράκι οργανώνεται πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...