Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι κατέθεσαν οι γονείς του δολοφονημένου Πακιστανού εργάτη

Στις 17 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί  η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχζατ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης κατέθεσαν οι γονείς του δολοφονημένου μετανάστη.


Η μητέρα του, που προσπαθούσε να καλύψει τα μάτια της, καθώς  έκλαιγε συνεχώς, ζήτησε να τιμωρηθούν οι δύο κατηγορούμενοι όσο πιο σκληρά γίνεται με βάση το νόμο της χώρας μας.

«Σκότωσαν το παιδί μου, που πήγαινε για το ψωμί του και λένε και διάφορα ψέματα. Δεν θέλω να τους συγχωρήσω με τίποτα, μου έκοψαν την καρδιά μου. Το παιδί μου ήταν παρά πολύ καλό, δεν είχε τσακωθεί με κανέναν» είπε η μητέρα του.

Πρόεδρος: Είχε παράπονα από την  Ελλάδα.

Μάνα: Στην αρχή δεν είχε δουλειά, αλλά μετά όταν βρήκε, μας έλεγε ότι όλα είναι καλά. Τον τελευταίο καιρό μας έλεγε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα εδώ. Δέρνουν, χτυπάνε και σκοτώνουν. Φοβάμαι πολύ. Του ζήτησα να γυρίσει πίσω, αλλά μου είπε ότι μέχρι να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει. Τον σκότωσαν γιατί ήταν διαφορετικός, ήταν μετανάστης.

Ο πατέρας του θύματος, Καντίν Χουσεΐν, που  ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να καταθέτει, είπε πως ο γιός του ήρθε στην Ελλάδα  λόγω φτώχειας. «Πήγαινε στη δουλειά τρεις η ώρα το πρωί, όταν οι εθνικιστές τον σταμάτησαν και τον μαχαίρωσαν. Του έλεγα πάντα να γυρίσει πίσω, αλλά επέμενε να μας στείλει λεφτά για τα δάνεια, για να παντρευτούν οι αδερφές του.

Εισαγγελέας: Θα μπορούσε να έχει ξεκινήσεις αυτός τον καυγά; Είχε προκαλέσει ποτέ φασαρίες;

Πατέρας: Δεν είχε τσακωθεί ποτέ με κανέναν και με τους καυγάδες έμενε ήρεμος και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με την ομιλία.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πόσο καιρό ταξίδευε για να έρθει στην Ελλάδα;

Πατέρας : Έναν ολόκληρο μήνα και είχε πάρει δάνειο 6.500 ευρώ

Συνήγορος: Και πόσο είναι το μεροκάματο στο Πακιστάν;

Πατέρας: 80 ευρώ το μήνα για 12 ώρες την ημέρα

Συνήγορος: Στην Ελλάδα ζήτησε να σας συναντήσει ο δήμαρχος της Αθήνας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τι ήθελαν να σας πουν;

Πατέρας: Ότι ντρεπόμαστε που σκότωσαν το παιδί σας και υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας τέτοια άτομα

Συνήγορος: Θεωρείτε ότι τον σκότωσαν γιατί ήταν Πακιστανός ή για άλλο λόγο;

Πατέρας: Τον σκότωσαν γιατί ήταν μετανάστης και γι’ αυτό βγήκαν έξω με τα μαχαίρια

Συνήγορος: Όταν τον σκότωσαν, είχε επάνω του πέντε ευρώ, ένα κινητό και ένα σκοινί με κάτι πάνω κρεμασμένο σαν φυλακτό. Τι ήταν;

Πατέρας: Ήταν για καλή τύχη στη δουλειά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είχε ομολογήσει ότι έδωσε το φονικό χτύπημα, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος.

Η απάντηση του πατέρα ήταν αποστομωτική. Κοιτώντας τον διερμηνέα, με κλάματα στα μάτια, είπε: «Τι να με συλλυπηθούν; Εμένα μου έχουν κόψει τα σωθικά.

Στο μεταξύ, από πλευράς των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας του θύματος δίνεται μάχη στο ακροατήριο για να αποδειχθεί ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ρατσιστικό. Οι συνήγοροι έβαλαν ευθέως κατά της αστυνομίας, κατηγορώντας την για αμελή χειρισμό, γιατί όπως είπαν, δέχθηκαν απλά αυτό που είπαν οι δράστες και δεν έκανε καμιά έρευνα για την προέλευση του οπλισμού, που εντοπίστηκε στο σπίτι του ενός κατηγορούμενου, ούτε προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι με την υπόθεση ασχολήθηκαν δυο δικαστικά συμβούλια και δεν βρήκαν ρατσιστικό κίνητρο. Ενώ αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, που τους αποδόθηκε πρόσφατα συνδέοντας τη δολοφονία με τη δράση της Χρυσής Αυγής, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους χωρίς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...