Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά το γάμο των ομοφιλοφύλων στη Γιούτα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε τη Δευτέρα προσωρινά τους γάμους των ομοφυλοφίλων στη Γιούτα, τους οποίους ο κυβερνήτης της δυτικής αυτής πολιτείας θέλει να απαγορεύσει.


Στα τέλη Δεκεμβρίου, η πολιτεία είχε καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να αναστείλει μια απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε "αντισυνταγματικό" ένα νόμο του 2004 που απαγόρευε τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.


Η απόφαση αυτή της 20ής Δεκεμβρίου είχε στην πράξη νομιμοποιήσει το γάμο των ομοφυλοφίλων στη Γιούτα, όπως και σε 17 άλλες πολιτείες.

Όμως ο Γκάρι Χέρμπερτ, ο κυβερνήτης της πολιτείας, όπου ζει μια σημαντική κοινότητα Μορμόνων, είχε υποβάλει έφεση σε δικαστήριο της αμερικανικής Δύσης.

Σε μια σύντομη απόφασή της, η προοδευτική δικαστής Σόνια Σοτομαγιόρ, επιφορτισμένη με το φάκελο στην πιο υψηλή δικαστική αρχή της χώρας, δέχθηκε το αίτημα της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης της Γιούτα Σον Ρέγες και ανέστειλε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου «εν αναμονή μιας τελικής απόφασης του 10ου περιφερειακού εφετείου», σύμφωνα με το έγγραφο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νόμοι που αφορούν το γάμο ανήκουν στη δικαιοδοσία των πολιτειών και σχεδόν 30 από αυτές έχουν υιοθετήσει κείμενα που περιορίζουν το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως, άλλες 17 πολιτείες καθώς και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επιτρέπουν στα ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...