Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον νέο μεταναστευτικό κώδικα

Δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον νέο μεταναστευτικό κώδικα κατατέθηκαν την Παρασκευή, στη Βουλή.Οι τροπολογίες προβλέπουν τα εξής:


Εξομοιώνεται το καθεστώς των ασφαλιστικών εισφορών των αλλοδαπών αλιεργατών, με εκείνο των πολιτών τρίτων χωρών που απασχολούνται εποχικά στον ελληνικό αγροτικό τομέα.


Επαναφέρεται παλαιότερη διάταξη που προβλέπει ότι πολίτες της Αλβανίας που έχουν υποβάλλει αίτηση για Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, χωρίς, ωστόσο, να τους αναγνωριστεί η ομογενειακή ιδιότητα, έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου και να λάβουν άδεια παραμονής, εφόσον διαμένουν επί τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα, δεν έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για χρησιμοποίηση ψευδών πληροφοριών, πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων, καθώς και για διάπραξη απάτης και δεν υφίστανται σε βάρος τους λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Σε περίπτωση που έχει ασκηθεί αίτηση ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης, η υπόθεσή τους θα πρέπει να έχει τελεσιδικήσει. Δικαίωμα υπαγωγής στην διαδικασία αυτή, έχουν και όσοι έλαβαν απορριπτική απόφαση λόγω προσκόμισης πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων, αθωώθηκαν τελεσίδικα για τα συγεκριμένα αδικήματα και υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός 3 μηνών απ' την αθώωσή τους.

Συστήνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι η επεξεργασία και η πρόταση διτάξεων για την τροποποίηση του νόμου 3068/2002 (Συμμόρφωση της διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...