Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Αθήνα: Τρίωρη συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν περίπου 100 άτομα που συμπαρίστανται στα αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης παρέδωσαν ψήφισμα στο γραφείο του προέδρου της Συνομοσπονδίας, με το οποίο ζητούν από το συνδικαλιστικό κίνημα να θέσει υψηλότερα στις προτεραιότητές του τα αιτήματα των μεταναστών στην Ελλάδα.
Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Κωνσταντίνας Κούνεβα και εκπροσώπων μεταναστευτικών κοινοτήτων στο κτίριο της Πατησίων, όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες.
Στις 5:30 το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων θα επισκεφθεί το χώρο όπου στεγάζονται οι 237 απεργοί πείνας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους και στα αιτήματά τους.
Εν τω μεταξύ, οι μετανάστες έχουν ήδη μείνει 14 ημέρες χωρίς φαγητό, και η πείνα έχει αρχίσει να τους καταβάλει. Ένα δίκτυο 50 γιατρών (μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά) έχει κινητοποιηθεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους απεργούς πείνας.
Από αυτούς οι δέκα εμφανίζονται τακτικά στο νεοκλασικό της Πατησίων, ενώ οι υπόλοιποι αναμένουν στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν μετά την 20η ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...