Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"Παράθυρο" Ραγκούση για τους μετανάστες της Υπατίας

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε προνομιακή μεταχείριση των μεταναστών της Υπατίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Ραγκούσης, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο «καθεστώς ανοχής» που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κάτι όμως το οποίο οι ίδιοι οι απεργοί πείνας απορρίπτουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου επισήμανε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει προνομιακή μεταχείριση των μεταναστών της Υπατίας ή να εξαιρεθούν από το νόμο.

Η δήλωση αυτή, όπως είπε, γίνεται για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ενώ κάλεσε τους μετανάστες να σταματήσουν την απεργία πείνας. «Όσοι τους ενθαρρύνουν τους οδηγούν σε απόλυτο αδιέξοδο» υπογράμμισε με έμφαση.

Αφησε, ωστόσο, «χαραμάδα» για την άρση του αδιεξόδου, επισημαίνοντας ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο μπορούν οι μετανάστες να ενταχθούν στο «καθεστώς ανοχής», όπως ονομάζεται.

Με βάση το καθεστώς αυτό οι μετανάστες μπορούν να παραμείνουν για έξι μήνες στη χώρα μας με αποφάσεις που εκδίδονται από την Αστυνομία και είναι απολύτως αιτιολογημένες.

Ο χρόνος παραμονής μετά από το εξάμηνο μπορεί να παραταθεί, ενώ οι αποφάσεις αφορούν, είτε προσωπικές καταστάσεις, όπως είναι οι λόγοι υγείας, είτε αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας επαναπατρισμού. Απέκλεισε, ωστόσο, να υπαχθούν μαζικά οι μετανάστες σ΄αυτή τη ρύθμιση.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νέα κύματα μεταναστών από την Βόρεια Αφρική λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...